View Single Post
Eski 16-10-2012, 11:56   #1
gül-
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
Kentsel Dönüşüm

Merhaba
Konu kentsel dönüşümle gündemde ve baktığımızda da sadece müstakil veya çok katlı binalar yıkılıp yerlerine yine çok katlı betonlaşmaya gidilmektedir. Üstelik bu binaların bir kısmı tarihi eser niteliği taşıyorken yıkılması üzücü.

Oysaki kentsel dönüşüm yapılacaksa tarihi eserleri yıkmadan, sadece insanların barınacakları yerle beraber, nefes alacakları, sosyal hayatlarını rahat yaşayabilecekleri, temiz bir ortamın, sadece insanın değil doğanın tüm özelliklerinin de insanla beraber yaşayacağı bir kentsel dönüşüm olamaz mı.

Kentsel dönüşüm adı altında daha çok betonlaşma yapılarak sağlıksız nesiller yetişmekte ve insanlar bir yerden bir yere giderken o kadar çok zaman harcıyorlar ki, bu harcanan zamanla ne üretimler yapılabilir aslında. Özellikle İstanbul için. Kentsel dönüşüm yerine keşke insanların rahat ve kısa zamanda işlerini halledebilecekleri yollar yapıp Türkiye’nin trafik sorununu çözseler daha iyi olurdu sanırım. Kentsel dönüşümden daha acil ve önemli sorunlarımız varken icraat hızla devam etmektedir.

Belediyelerimiz bu hızla keşke Yeşilaycı bir zihniyetle kentsel dönüşümden önce kentlerimizin çevre temizliğini önemseyip hızla topluma aşılayabilseler ne güzel olurdu diye düşünüyorum…
Sevgiler

gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön