Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek
Sn. mrduran kurutmak aslında saklamak için kolaylık. Peki bu içecek yapılırken çekirdekler önce ıslatılıp sonra mı rondoda çekiliyor. Kurumuş olan çekirdeklerden de içeceğe rengini veren beyaz renk çıkıyor mu
Düşününce (gerçi hiç tadına bakmadığım içindir) pek cazip gelmiyor ama deneyeceğim yine de
|
Merhaba efendim,
Taş gibi kuru çekirdekleri rondoda çekiyoruz, un ufak oluyor. Su ile yapılıyor.
Bekletmezseniz kirli beyaz(kabuğunu süzmediğimizden), bekletirseniz o suyun rengi nerdeyse süt beyazlığında oluyor, hele süzünce...
Beğenmemek mümkün değil. Çok kesin konuştum
)). Şeker ayarını tutturursanız bide...
Afiyet olsun, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.