View Single Post
Eski 15-10-2012, 20:17   #20
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn merlict,

Umarım bu farklı çalışmanızdan başarılı bir sonuç alırsınız.
Yurtdışında "Fusion" veya "Fusing" adı altında yapılmış benzer örnekleri var ama bir turunçgil ile ilk deneyen siz olacaksınız sanırım.

NOT: Geliştirmek istediğiniz yeni kaynaşmış kambiyum yapının (kaynaşmış gövde diyelim en iyisi) şeklini ve kaynayacak olan gövdelerin düzenini büyüme aşaması boyunca kontrol altında tutabilmek için, gövdelerin ortasında kalan kısıma bir iç çerçeve yerleştiriliyor genelde. Siz bunu yapmamışsınız ama bakalım nasıl bir gelişim gösterecek.

Merakla takip edeceğim.

Bol şans.
İyi dilekleriniz ve bilgilendirmeniz için özellikle teşekkür ederim sayın Sakaki, dediğiniz o bol şansa ihtiyacım olduğu kesin.

Bahsini ettiğiniz yönlendirme ve kontrol altında tutma aparatının yapısı konusunda daha önce sayın memet hocamla konuşmuştuk.Hatta ben bazı çalışmalarda yaptım ama beklemeye aldım.Onları 2. denemem için bekleyen fidanlarımda öncelikli olarak kullanacağım.Bu yaptıklarımda özellikle beklemeye aldım.Bu denememde ilk amacım fidanları bağladığım noktanın hemen altında birbirine kaynaşma sağlayabilmek.Eğer bunu başarırsam aparatı o zaman kullanacağım.Kaynaşmanın hemen üzerinde ara aparat olacak, alt tarafı kaynayan fidelerin üst kısmı çiçek açılımı gibi olacak.Üstte boylanan her dalı yapraksızlaştırarak uzatıp, apartın üst bölgesinde yine kaynaştırma yapmayı düşünüyorum.Bu şekilde mevcuttan daha kalın ve yıpranmış görünümlü gövdem olacak.Belki bunun için 5-7 yıla ihtiyacım olacak ama bu süre sonunda yaklaşık 20-30 yıl görünümlü gövdeye sahip ağacım olacak.

2. deneme içinse şuan fidanları birarada tutup ara ara yapraklarını alarak boylandırıyorum.O boylanan fidanları sanırım gelecek yıl biraraya getireceğim, tabii gelişimleri de zaman tercihimi değiştirebilir.

(Aslında bütün bunları resim çizerek anlatmak isterdim ama imkanım olmadı.)

O kadar emin ilerliyorum ki sanki daha önce bunları denedim.Kesinlikle hayır, sonu hüsranla da bitebilir ama en azından içimdeki sesi susturmuş olurum. Bunun yanında turunçgillerin zorluğu ise cabası.

Bonsai bana hergün bişeyler öğrenmeyi öğretti, bunu yaşıyorum...

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön