View Single Post
Eski 14-10-2012, 22:42   #18
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Bağladığım fideleri tek saksıda olacak şekilde hazırladığım toprak harcına aldım.
2012_10_12__Limons_Bonsai (7).jpg

Bağladığım nokta hemen yüzeyde kalacak şekilde tüm kökleri zedelemeden gömdüm.
2012_10_12__Limons_Bonsai (8).jpg

İlk suyunu verdim, gölge bi alana dinlenmeye aldım.Burada yaklaşık 4-6 hafta geçirecekler, haftada bi sulama yapılacaklar.
2012_10_12__Limons_Bonsai (9).jpg

Toprak harcı olarak;
- %40 elenmiş bahçe toprağı
- %20 elenmiş yanmış küçükbaş hayvan gübresi (yaklaşık 7 yıllık koyun-keçi)
- %10 elenmiş çam dibi toprağı, püskülü
- %10 elenmiş kurutulmuş çayposası
- %10 elenmiş dere kumu
- %10 elenmiş fosfat-toz kükürt karışımlı kum şeklinde.Bu karışımı uzun zamandır yaptığım denemeler sonunda kesinleştirdim.Bazı durumlarda dere kumu oranını artırıyorum.

Ayrıca saksı ve toprak değişimi için erken olduğunun farkındayım.İlk çekirdekleri diktiğim andan sonra şaşırtma yapmadım.O sebeble bazı kayıplarım ve zayıflamalar oldu.Hem kayıpları artırmamak, hem zayıflıkları gidermek hemde geç kalan şaşırtmayı yaparak mevcut kaybı yoketmek istedim.Bunun yanında fidelerimin sürekli bulunduğu balkon mevcut havalarda zaten kış yaşamına geçmişti, neredeyse hiç güneş görmüyor, öğle saatlerinde bile serin oluyor.
Bazı yapraklar gelişimini durdurup kış uykusuna başlamışlardı.O sebeple diğer deneme için ilkini yapmalıydım.(yedekte bekleyen 15-20 fidem daha var, 2. deneme olarak onları hazırlayacağım)

Yapmaya çalıştığım onlarca fidelerden oluşan tek bir limon bonsai oluşturmak.(2 ayrı deneme) Yukarıdaki Dugz Bonsai denemesi gibi bi çalışma.Benimki limonlarla olacak.Süreç çok uzun olacak ama ben bunda kararlıyım.

Bonsai olarak bu limon denemelerimin yanında hazır fidanlar, havai köklendirmelerim, çelikle köklendirmelerim, orman çalışmalarım diğer yandan devam ediyor.Bunun aşaması uzun olduğu için arşiv amacıyla buraya aktarıyorum.

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön