View Single Post
Eski 11-10-2012, 07:51   #985
DilekGuven
Ağaçsever
 
DilekGuven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 61
Ben araştırdım biraz bu konuyu, Türkiye'de satan bir yer bulamadım. yurt dışında ebay'den alınabiliyor (ben hiç almadım, gümrük vb.de sorun çıkar mı bilmem).
hatta bir reçete bile buldum kendi keiki boost'umuzu yapabilmemiz için ama içindeki kimyasallar perakende satılmadığı için ulaşamadım. daha çok kozmetik ürünlerinde kullanılan kimyasallarmış. aramızda kimyager arkadaşlar varsa duyurulur
bir de bu keiki oluşumunu tetikleyen hormonların bir çoğunun hindistan cevizi suyunda bulunduğunu öğrendim, ama tabi daha düşük dozlarda. buradan bir çözüm üretilebilir mi bilmiyorum.
bir de söğüt ağacı kabuklarını kaynatıp 1 gece beklettikten sonra bu suyu sürmekten bahsedenler var. burada da yine aynı hormonlardan mevcutmuş.

forumlardan okuduğum kadarıyla keiki boost, keiki pro vb gibi hazır formüller alınsa bile bu ürünler keiki oluşumunu %100 garantilemiyor. o noddan keiki çıkabildiği gibi, yeni bir çiçek dalı oluşumu olması da mümkün. ama genellikle ya çiçek ya keiki birşeyi tetikliyor, bitkinin hangi ruh halinde olduğuna bağlı.

reçete de aşağıdaki gibi:
Madde Miktar (gr)
Vaseline 40
cetyl/stearyl alcohol 9
paraffin oil 5
Tween 40 yani Polyoxyethylenesorbitan monopalmitate 2
BAP (benzyl adenine) 0,5

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön