View Single Post
Eski 09-10-2012, 20:38   #477
old_platanus
Ağaçsever
 
old_platanus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 62
çekirdekten yetişen limon

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bambul Mesajı Göster
Öncelikle tüm üylere merhabalar, selamlar.

Evde çekirdekten yetiştirdiğimiz limonlarımızla ilgili sorunumuz var. Forumda konuyla ilgili tüm yazıları okudum, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Yapraklar önce uçlardan sararmaya başlıyor daha sonra sapsarı olup kuruyor. Daha önceki limonumuzun başına da gelmişti, her gün bol suladığım için kurumuştur dedim bu seferkine az az istedikçe su verdim. Saksının dibinde su bırakmadım. Yine de sararmaya ve kurumaya başladı. Forumdan öğrendiğim kadarıyla paslı yem kesme bıçağımı toprağa sapladım ayrıca "çiçek coşturan" diye içinde azot, potasyum, demir, vs. içeren bir solüsyon aldım onu da kullanacağım.

Limonların resmi aşağıda. Dikkat ederseniz sağdaki çok sağlıklı görünüyor ama önlem alamazsam o da biraz büyüdükten sonra sararmaya başlayacak.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

selamlar

çekirdekten yetişen limon meyve vermez pic olur aşılamak gerekir versede turunç olur limon olmaz ben yıllar önce sizingibi saksının kenarlarına diktim cıktılar sonra onları başka saksılara taşıdım baş parmak kalınlığında sapları vardı 5 **** 6 yaşına gelmişlerdi hala meyve vermemişlerdi kışın bahcede unutmuştum dondan kurudular çok üzülmüştüm bari versede turunçlarını görseydim

old_platanus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön