Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi l.vent
arkadaşlar tam mevsimi olduğu için,imkanı olanlara bir tavsiyem var.ısırgan otunu toplayıp ağzı kapalı bir kapta 1 hafta çürütün ve açığa çıkan yeşil suyu yetiştirdiğiniz fidelere veya evdeki saksı bitkilerine uygulayın çok faydasını göreceksiniz.bunu ayda bir yapmanız en ideali.üniversiteden hatırlıyorum bu yeşil sıvının analizinde ortaya çıkan çalışmada yüksek potasyum kaynağı ve bitkilerin bağışıklık sistemini geliştiren bir doğal antibiyotik olduğunu belirlemiştir.bu yöntemle bitkinizi gübrelemiş,sulamış ve hastalıklara karşı direncini artırmış olacaksınız.
|
Yeniden merhaba arkadaşlar şu ısrgan otundan gübre meselesine fena taktım ve bahsedilen karışımı hazırladım pet şişede iki kısım oluştu üst kısımda yeşil çürümüş bir tabaka alt tarafta açık yeşil renge benzer sıvı kısım. Kullanmak için şişenin kapağını açtığımda garip bir koku hasıl oldu başta menekşelerim olmak üzere evdeki tüm bitkilere uygulamak istiyorum ancak beni bu koku endişelendiriyor. Ha bir de çakalayıp da mı kullanmalıyım yoksa süzerek mi üzerine biraz daha su ilave etmem gerekir mi?