View Single Post
Eski 27-09-2012, 17:14   #12
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
....''Oysa orman ekosistemleri ve ormancılık ile toplumsal, ekonomik ve siyasal değişme ve gelişmeler arasındaki etkileşimin de her düzlemde tartışılması gerekiyor. Türkiye Ormancılık Tarihi'nde bir yandan bu gereğin çeşitli boyutları sergilenmeye bir yandan da Cumhuriyet tarihinin pek de "okunmayan" sayfalarının açılmasına çalışıyor. Kim bilir, bakarsınız, bu sayfalarda daha önce gözlerden kaçmış olguların ayırtına varılabilir ve Cumhuriyet tarihine yeni sayfaların eklenmesine de bir katkısı olabilir!!.


Ağaçtan ağaca Anadolu yeşillemesi
yapsak daha iyi olmazmı?.

...oysa orman ekosistemleri ve ormancılık ile toplumsal, ekonomik ve siyasal değişme ve gelişmeler arasındaki etkileşimin de her düzlemde tartışılması gerekiyor.....


_____________
...Çevreleme, Yücel Çağlar 'ın bu yanıtının gerekçesi olabilecek değini ve tartışmalardan oluşan bir seçki. Bu tartışmaların artık seslice yapılması gerekiyor.Çünkü..


Diyen bir bilim adamı ile karıştırmamışımdır inşallah dediğiniz makale sahibini.

Tenakuzları yaşayan/yaşatmak isteyen bir şahıs o zaman o, bilim adamlığını bilemem, not verecek düzeyde değilim, yetersizim. Okuduklarımı anlama yetim var (gibi) sadece.

Yazınızda;

Ki, eğer yazdığı,

'''“özel ağaçlandırma”?
Bu soruların yanıtlanmasına yönelik çabalara girilmediğinde, “özel ağaçlandırma” uygulamalarının “yeni” Ağaçlandırma Yönetmeliği’nin tartışılması, deyim yerindeyse “abesle iştigal etmekten öte-ye geçemeyecektir......


Bu güzel bilimsel açıklamalarda böyle bir cümlenin yeri ne ki.

''....başta orman yangınlarının söndürülmesi ve ağaçlandırma olmak üzere her türlü ormancılık çalışmasının verimlilik düzeylerinin ve maliyetlerinin sorgulanması;....''


Bir evladımızın değerini bilebilirmiyiz. Ona, üzerinde rakamsal bir paha biçilmiş etiket koyabilirmiyiz, yaftalayabilirmiyiz. Bilimsel açıklama olarak kabul edebileceğim bir yazıda bu cümle...?. Hele makale başlığı, o ne, ''bilimce'' mi?.

Onu çalıp çırpmalara karşı maliye/iktisatçılar araştırsın/polisin uygun birimleri veya TBMM. STK 'lar da sorgulasın.

TBMM; görevi ne..?, sevdir kendini halka, millete, al çoğunluğu TBMM.' de, yap veya yaptırtma veya tartış diğer milletvekilleri ile milletin yararına ortak karar için. Milletin vekilleri onlar, AKP 'nin değil. AKP değil, TBMM yapıyor bu yasal düzenlemeyi.



Bende bir intîbâ uyandırdı;

Tartışma ortamı, ancak beyefendinin tartışma kuralları çerçevesinde mümkünmüş gibi. Yani biz abesle iştigal etmemek adına tartışmayalım, genel hükümleri ise bir bilenimiz tesbit etmiş zaten. O zaman belki bize ''tartışma hakkımızı kullanma şansı'' verilene kadar bekleyelim.

Doğru ya da yanlış, tartışma uygun adâp içinde yapılabilir, her zaman ve her ahvâlde. Seviye tutturulsun yeterki.

Kariyerindeki bilim adamlığına uygun isimler konmalı eserlere bence. Konusu itibari ile.


Kendi sözü ile;


-''.... nasıl,
-kimlerin yararına ve
-ne pahasına ....''



''bilimadamılaştırabildiklerimizden misiniz'' acep?. derim ona ben.

Beni de kastetmiş ise ''2Bcilestirebildiklerimizden misiniz?'' diyerek.



İnşallah ben büyük bir hata ve gaf yapıp delâlet çukuruna batmışımdır, Yoksa bu değerli bilimsel araştırma ona ait değil mi?.


Burada gerçek bir bilim adamı eseri var, bilimin dışına çıkılmamış olduğu, ben gibi en cahil kimselere bile hissettiriliyor. Para falan alınmadan verilen bir hizmet olduğuna da eminim.


Fal bakılmadan yazılmış bir bilimsel eser.



Kafamızı kaldırıyoruz artık, dedikleri gibi '' tebaaya dönüşmüş yaltaklanan bir toplum'' üyesi değilim şahsen.

Hani çoğunluğun dışındaki yüzde/binde bir oranında dahi olsa her birey korunup/saygınlık görmeli/aşağılanmamalı deyenler?.



Hocamızın değerli bilimsel kitap, makale yazması ve bunları STK 'lar vasıtası ile tartışmalara sunması dileğimizdir. Kendilerinden özür dileriz, hatamız oldu ise.

Sağlıkla kalsın inşallah, saygılarım ona olsun.

Saygılarımla lütfen.

Bu tartışma açmak için yazılmış bir yazı değildir. Bilim adamlığı; bence, anladığım anlamda kafamda nasıl yer etmiş, onun vurgulanmasıdır. Kimse demesin lütfen ''STK başkanıdır'', tabii ki sorgulayacak diye, farkındayım efendim.

İnsanlar hayaller ile bile iştigal edip bilimsel verilere ulaşabiliyor.


Düzenleyen mrduran : 27-09-2012 saat 20:34 Neden: son cümle ilave-açılmayan linkler düzeltildi, özürler.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön