View Single Post
Eski 27-09-2012, 14:57   #15
hevesli meraklı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
Biz bu sene bazı şeyleri ilk kez yaptık, galiba başarılı da olduk
Kırmızı pul biber için, 6 kg. rengi bayağı koyu kırmızı, etli biberden aldık.
Satıcı seçebilirsiniz deyince rahat kurutmak için düzgün olanlarını seçtik.
Güzelce yıkandı, sap ve çekirdekleri ayıklandı(önce yıkanması gerektiğini, ayıklandıktan sonra içinde ki etli kısmın su tutacağını dediler).
Fazla suyunu almak için ince tülbentlik ile ezmeden kuruladık.
Küçük parçalar halinde kesip, kabuğu alta gelecek şekilde tepsilere dizdik.
İzinli olduğum için, üstlerini örtmeden sık sık kontrol ederek 3-4 günde kuruttuk.
İyice küçülen parçaları robottan geçirip ufalttık.
İnce gözlü elekten geçirip kırmızı toz biber, elek üstünde kalanlarıda kırmızı pul biber olarak kullanmaya başladık

hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön