View Single Post
Eski 27-09-2012, 13:03   #44
missmenas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylül Mesajı Göster
Sevgili missmenas,bilgi ve deneyimlerinizi cömertce paylaştığınız için teşekkür ederim.
Yeni türlere bakmaya başlayan birisi olarak çok faydalanacağımı belirtmek isterim.
Lav taşını bende kullanmıştım saksı harcıma ama hiç bir işlem yapmadım.Bu işlemi yapmamakla ne gibi sorunlarla karşılaşırım ,oxalic acidi nereden temin edebilirim?
Sevgili Eylül,
Lav taşlarını toprağa karıştırırken hiçbir işleme tabii tutmuyorum. Sadece lav taşında çelikleme yaptığım zaman yıkayıp kullanıyorum.
Bulunduğum sitede su arıtıcısı kullanılıyor, arıtma sisteminde tuz ve reçine kullanılıyor. Bu arıtılmış sudan bitkiler hoşlanmıyor.
Geçen yaz sonuna kadar kaynak suyu kullandım Hoyalarıma. Antalya merkezde iseniz, hurma semtinde dağın eteğinde akar kaynak suyunu hep damacanaya doldurup arabamla herdefasında 20 damacana su getiriyordum. Hoyalarım çoğaldığı için su taşımayı bıraktım. Bu suyu Hoyalarım çok seviyordu, sudaki kireç oranıda azdı.

Şimdi ise yağmur suyu, yağmurlar olmayıncada yaşadığım sitede sondaj suyunu bahçe sulamada kullanılan yani. 300 lt su deposunda oxalic acid ile sudaki kireç oranını ayarlayarak azaltarak kullanabiliyorum.
Malum Antalya'da sudaki kireç seviyesi çok yüksektir. Siz oxalic acid kulnmanıza gereksinim duyacak olursanız. Malzeme temin ettiğim yer, Seracı Taner Angay bey den alıyorum. Aynı işlemle kendiside serasındaki sulama sisteminde uyguluyor.

İlk Başlarda ben içme suyu kullanıyordum, bitkiler çoğaldıkça böylesi çözümlere başvurdum. Şimdi her sulama zamanında ortalama 7 damacana su kullanıyorum

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön