View Single Post
Eski 25-09-2012, 21:10   #24
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin
Sayın sakaki gerçekten mükemmeller, sayın tekinin dediği gibi inşallah birgün bizimde olur
Bundan kuşkunuz olmasın Adem bey! Sabırlı olduktan sonra elbet olacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin
Elinize emeğinize sağlık Sakaki. Bu esereri bulup bzilerle paylaştığınız için teşekkürler. Uzun yıllardan beri bu sanata gönül vermiş olan Malezyalılar çalışmaları ile bonsai severleri büğlediği bir gerçek.

Aynı zamanda emeklerinin karşılığını görmüş olmalarının mutluluğunu yaşıyorlardı eminim. Darısı bizlerin çalışmalarına zamanla bizler de bu şekilde etkileyici ve yaşlı bonsailer elde ederiz inşallah.
Teşekkürler Tekin hocam, ben de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum, bu sanata olan ilginin artmasında sizinkinin binde biri kadar da olsa umarım çorbada bir tuzum olur.

Bu arada bu uzak doğulularla ilgili ilginç bir dipnot düşmek istiyorum:

Uzak doğuda bir foruma üye olmuştum bayağı bir zaman önce ama Japonca yazıştıkları için yazılanları okuyup anlayamıyorum haliyle

Ancak bizlerin devamlı yaptığı ama onların çok farklı yaptığı bir uygulama gördüm. Biz çelik alma yöntemiyle de bonsai elde etmeye çalışıyoruz, onlar da aynı yöntemi kullanıyor çoğu zaman ama tek farkla: genelde çeliği kökten alıyorlar
Malezyalılar da bu yönteme başvuruyormuş çoğunlukla.

Fotoğraflardan bir gariplik sezdim ama dillerinden anlamadığım için kavramam biraz zaman aldı

Daldan çelik almaya göre avantajları çok daha fazla. Gerekli izni alabilirsem ilerleyen günlerde bununla ilgili bir makale paylaşacağım herkesle.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön