View Single Post
Eski 25-09-2012, 13:39   #9
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Bu calismada oyulan yere yerlestirilen teller govde icine gomulme riski, nerdeyse yok gibi. Govde ve dallar uzerine sarilan teller, agac kabugunun gelismesi ile telleri icerisine aliyor.. Bu islemde teller sadece agacin bukulmesi icin destek oluyor ve konulduklari yerde agacin buyuyen aktif olan bir yerinde degildirler belki cok uzun yillar sonra agac uyulan yeri kapatmaya calisir ve teller de govde icerisinde kalir ama bu cok uzun yillar isteyen bir olusum. Bu calismada belki bir yil sonra o teller cikarilacaktir(ciplak, govde ve dallar uzerine sarilmis teller icin bir yil uzun bir zamandir ve telleri icerisine alip buyuyen gelisen govde ve ya dallar yara alabilir).

Govde oymak icin en elverisli mevsim agacin gelisip buyume zamani olan bahar ve ilk yaz aylari olmali, nedeni de aktif olan bir donemdeki bu uygulama agacin islem goren yerini cabuk bir sekilde iyilestirmesidir. Aktif olmiyan ve ya sona eren sonbahar ve kista bu uygulama agac uzerinde uzun bir sure yaranin acik kalmasi demektir ki bu da onun yasami icin risklidir..

Agaclariniz uzerinde oyma yapacaginiz aletleriniz her zaman temiz ve keskin olsun(calisirken dikatli calisin kendinizi de kesmeyin!!)

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön