View Single Post
Eski 23-09-2012, 19:16   #25
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Arı allerjim olduğu için başlığı okurken bile tedirginlik duymadım desem yalan olur.

Aynı tip arılar ne yazık kı bizim çatıda da türediler. Nasıl girdiler hiç aklım almadı. Geçen sene baca deliklerine ince tel sardırmıştım da biraz rahat etmiştim. Uğultuları bile benim için korkunç. Bu sene yine mutfakta bir iki tane görünce aklım çıktı. Kapılarda tel kapı var ve çok dikkat ediyoruz. Nereden gelmiş olabilir diye inceleyip durduk. Soba borularının altındaki küllüklerde de birkaç tane ölmüş arı görünce anladım ki buradan giriyorlar. Hemen küllükleri iptal ettik.
Daha sonra çatı arasına birisini çıkarttık, çatı kapağını açması ile yüzlerce arı dışarı çıktı, tabii ben hemen evin içine kaçtım. Çatıya çıkan oğlanı birkaç yerinden soktular ama o hiç aldırmadı, " beni hep sokarlar, bana bir şey olmaz" dedi. Ama ben yine de çocuğu göz hapsinde tuttum, bir anormallik olursa söyle dedim. Allahtan bir şey olmadı.

Çatıdaki arılar da bal arısı değil, aynen yukarıda fotoğrafladığınız cinsten. Canlı olarak bir kutuya koyduklarımızı Ziraat Odasına götürdük, bal arısı değil, yok etmeye bakın dediler. Ben de "ben edemem siz gelin de yok edin" diye tutturdum.
Geliriz dediler ama daha gelmediler. Çatıya doğru uzanan clematisin yanına bile gidemiyorum. Balkona çıktığımda sivrisinek için kurduğumuz cibinlikte şimdi arıdan korunmak için oturuyorum.
Eğer bu hafta da ilgililer gelmezse kendimizce ilâçlama yapacağız.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön