View Single Post
Eski 19-09-2012, 18:05   #85
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almira Mesajı Göster
Sayın Serpent; sizi tebrik ederim. Kabağın gelişim aşamalarını paylaştığınız gibi bir de yetiştirmede yaşadığınız tecrübeleri ve kabakla ilgili bilgileri aşama aşama bizlerle paylaştınız. De kabak yetiştirmede en büyüyk kabağı yetiştirmek için yapılan en büyük uygulama kökte tek kabak bırakıp kabak bitkisinin daha fazla büyümemesi için uç kırımı yapmaktır. Böylece bütün güç büyümekte olan kabağa gider. Keşke diğer kabakları koparsaydınız. Eminim kabağınız rahatlıkla 300 kg. üzerine çıkardı.
Bundan sonraki aşamaları da ilgi ile takip ediyor ve başarılar diliyorum. Kabağınızın yaprakları hala yeşil görünüyor. Hasadı Ekim sonu hatta Kasım ortasına kadar uzatabilirsiniz. Ankara'da olsaydım seve seve hasat partinize katılmak isterdim. Saygılar.

Sayın almira,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Ben bu kabakları yetiştirirken dev bal kabağı yetiştirme amaçlı olarak yola çıkmamıştım. Amacım birkaç tane iri kabak yetiştirmekti. Zaten yarışmaya da hemen katılmadım. Eğer bu işin bu kadar kolay olacağını bilseydim, elbette tek kabak bırakırdım.

Üstünde 5 adet kabak olan kökteki kabakların toplam ağırlığı sanırım 300 kg dan daha fazla. Bunlardan biri 120 kg civarında. Dolayısıyla tek kabak bıraksaydım, sizin de dediğiniz gibi 300 kg ağırlığa belki de ulaşabilirdim. Aslında ben mütevazı bir hedefle yola çıkmış biri olarak, hedefimin çok üstünde bir gelişmeyi yakalayabildim.

Kabağın Eylül sonundan itibaren pek büyüyeceğini sanmıyorum. Yapraklarda hatırı sayılır derecede mantar var ve artık ilaç yapmak istemiyorum. Ayrıca, Ankara’nın iklimi gereği havalar serinlemeye başladı ve bu da Eylül sonundan itibaren pek büyüme olmayacağına işaret ediyor.

Eğer hasat partisine katılabilseydiniz, sizi de misafir etmekten mutluluk duyardım.

Selamlar, saygılar..

Serpent Çevrimdışı   Başa Dön