View Single Post
Eski 17-09-2012, 15:03   #17
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sevgili Kiraz,

Ben pişirerek yaptım. Pişmiş kızılcıkların bir kısmını süzgeçden geçirip un ve tuzla karıştırıp hemen döktüm; çok çabuk kurudular. Bir miktar kızılcık püresini de süzme yoğurt, sarımsak ve tuzla hazırladım; 3 gün ekşittim sonra döktüm.

İlki daha çok hoşuma gitti. Yoğurtlu olan çok un istedi, un çorbası gibi bir şey oldu, kurumasıda epey sürdü; tadı ilkine göre yavan geldi.

Bu sene ilk defa yaptım. Önümüzdeki senelerde kesinlikle sade yapmayı düşünüyorum.
Sevgili Üzüm, böylece yoğurt koymayacağım netleşti, tadı çocuklara çok keskin gelirse pişirirken koyarım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön