View Single Post
Eski 17-09-2012, 13:52   #59
Ayşe Yıldız
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
Güneşte sürekli üzeri açıkmı bekletiliyor? İçine toz, sinek, böcek düşmüyormu?

Veya içine birşeylerin düşmesi sorun değilmi? Salça yaparken içine birşeyler düşmesi normal normal dert değil onları toplayıp alır atarsın demekmi gerekiyor?

Yıllardır bu işleri yapan dostlar beni hoş görsünler. Ben daha önce hiç salça yapmadım. İlk defa niyet ediyorum. Güneşte bekletmek yoksa kaynatmakmı

aslında karar veremedim?
İkiside zahmetli oluyor. Ateşte pişirmek çok fazla yapıyorsanız bir gününüzü alıyor. Ve temiz bir şekilde kavonozunuza koyuyorsnuz. Tabi bunun öncesinde domateslerinizi püre haline getirmeniz gerekiyor. Çorumda dururken püre olmuş malzemeyi kalınca bir bez çuvala koyup suyunun süzülmesini bekliyorlar bir gün. Böylece hem daha çabuk kaynıyor hem de ateşten tasarruf ediyorsunuz.
Güneşte pişirmek içinde aynı yöntemi uygulayabiliriz suyu akmış domatesleri geniş bir tepsiye koyup güneşe koymak yeterli olur sanırım. Börtü böceğe gelince de bu salçanın olmazsa olmazı. Alıp atarsınız ama suyu alınmamış salçaya çok düşer sinek bunu iyice tespit ettim.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön