Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül
Güneşte sürekli üzeri açıkmı bekletiliyor? İçine toz, sinek, böcek düşmüyormu?
Veya içine birşeylerin düşmesi sorun değilmi? Salça yaparken içine birşeyler düşmesi normal normal dert değil onları toplayıp alır atarsın demekmi gerekiyor?
Yıllardır bu işleri yapan dostlar beni hoş görsünler. Ben daha önce hiç salça yapmadım. İlk defa niyet ediyorum. Güneşte bekletmek yoksa kaynatmakmı
aslında karar veremedim?
|
İkiside zahmetli oluyor. Ateşte pişirmek çok fazla yapıyorsanız bir gününüzü alıyor. Ve temiz bir şekilde kavonozunuza koyuyorsnuz. Tabi bunun öncesinde domateslerinizi püre haline getirmeniz gerekiyor. Çorumda dururken püre olmuş malzemeyi kalınca bir bez çuvala koyup suyunun süzülmesini bekliyorlar bir gün. Böylece hem daha çabuk kaynıyor hem de ateşten tasarruf ediyorsunuz.
Güneşte pişirmek içinde aynı yöntemi uygulayabiliriz suyu akmış domatesleri geniş bir tepsiye koyup güneşe koymak yeterli olur sanırım. Börtü böceğe gelince de bu salçanın olmazsa olmazı. Alıp atarsınız ama suyu alınmamış salçaya çok düşer sinek bunu iyice tespit ettim.