View Single Post
Eski 16-09-2012, 21:52   #82
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Artık sıra kabağın tartılması işne geliyor.

Forum üyesi iki arkadaştan kabakların olgunlaşma durumuna da bağlı olarak Eylül sonu veya Ekim ayının başlarında bir hafta sonu kabaklarımın hasatına katılmalarını rica ediyorum.


Kabakların bulunduğu bölge hakkında da biraz bilgi vereyim. Bahçem Ankara’nın Bala ilçesine yaklaşık 20 km mesafede. Yani Beynam köyü ile Bala arası bir yerde. Ankara merkeze yaklaşık 65 km mesafede. Katılmak isteyen arkadaşların ulaşımını ben sağlayacağım. İsterlerse kendi araçlarıyla da gelebilirler. Ayrıca katılacak arkadaşlara hava durumuna da bağlı olarak kendimizin yaptığı bahçe fırınında yapacağımız ya pide ya da güveç ikram edeceğim.


Kabakları ise Gölbaşı’nda veya Bala’da bir markette tartacağız. Aslında yakınımızdaki köyde hayvan tarttıkları bir elektronik kantar varmış. Ama ilgilisi, kantar ahır içinde olduğu için çıkışınızda hepiniz kokmuş olursunuz dediği için, onu kullanmaktan vaz geçtim. Eğer ayarlayabilirsem bir de Noter getirmeyi düşünüyorum. Dolayısıyla, bir çok gazete haberindeki gibi atmasyon bir ağırlıkla itham edilmeme gerek kalmaz.


Özetle bu hasata katılmak isteyen arkadaşların bana özel mesaj atarak telefon nolarını bildirmelerini rica ediyorum. Katılacak arkadaşların isterlerse aileleriyle birlikte güzel bir gün geçireceklerini umuyorum.

Selamlar, saygılar..

Serpent Çevrimdışı   Başa Dön