View Single Post
Eski 13-09-2012, 20:29   #340
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster

Sizin lithopsun son durumunu merak ediyorum doğrusu...

Balkon yer darlığından ötürü ben de çok sıkıntıdaydım, şöyle bir çözüm buldum, belki işinize yarar:
gilan / Balkon


Konu konuyu açtı, memleket ve çocukluk anılarımla sayfanızı doldurdum.
Sn Syüksek, lithopsum hala yaşıyor. Kaktüs siparişi verirken bir tane de denemelik olsun diye lithops siparişi vermiştim. Daha önce hiç lithops görmemiştim ve forumda okuduğum kadarıyla çoğu üye yaşatamadığından bahsediyordu. Lithopsa nisana kadar hiç su vermedim, bu arada ikiye bölünüp çoğalma aşaması tamamlandı.Nisan-mayıs aylarında 15 günde bir yaklaşık birer yemek kaşığı su verdim. Haziran-temmuz-ağustos aylarında ise 15 günde bir saksıyı iyice ıslatacak kadar su vermekten çekinmedim. Ve lithops saat üçten akşama dek direkt güneş alan bir yerde duruyor. Eylül ayına girince suyu yine azalttım. Kasımdan sonra suyu tamamen keseceğim yine. Yeni siparişimde lithopslara daha çok yer verip, değişik renklerinden almayı planlıyorum. İşte lithopsun son hali:

Name:  New_DSC05083.jpg
Views: 1414
Size:  47.3 KB



Balkonumda yer sıkıntısı pek yok aslında, iki balkonum var. Biri doğu-güney cepheli 18 metrekare, diğeri güney-batı cepheli 12 metrekare. Bitki sayım biraz fazla olduğu için yoğunluk küçük balkonda.

Anılarınızı keyifle okudum, aslen Edirneliyim. Balıkesir'de bana tuhaf gelen şeylerden biri de mayıs ayında insanların ellerinde birer demet yeşil nohutla yiyerek gezmeleri... Tadını hiç sevmedim.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön