View Single Post
Eski 12-09-2012, 20:19   #70
Flores
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36
Sn. Yeşile özlem;
kuşlara başka hiçbirşey değil, kurabiye kek verin yeter Büskivi pek yemedi bizimkiler. Değerlendirme şu; bu güne kadar içinde glikoz şurubu olan hiç bir şeyi yemediler. Nestle nestfit atmıştım, gagalarıyla tükürüp kenara attılar. bende paketin üstünü okuyunca gördüm, meğer glikoz şurubu varmış. aldığınız balı en kolay test edecek olan kuşlar. glikoz şurubuyla yapıldığını "yemeyerek" belli ediyorlar.
4 yıldır evimin bahçesinde besliyorum canlarımı. kışın kuş cenneti gibi. avrupadan gelen göçmen kuşlar bahara kadar burada. geçen yıl tam 11 baştan kara (iskete), 1 kızılgerdan, 20'ye yakın saka ve serçelerle en kalabalık topluluktu bunlar. malum geçen yılki kar fırtınası korkunçtu. bütün gün o fırtınada başlarında bekledim. atmacalar yukarıda, kediler başka bir tarafta avlamak için fırsat kolluyorlar. o kedi sever insanlara çok rica ediyorum her seferinde, kuş "kedi yemi" değil, rastgele sokağa salıyorsunuz diye ama nafile. o güzelim öten kuşları, ben gözgöre göre, başkasının doyurmak için evine aldığı kediye yem yapamam. bakacak gücü olmayan almaz.
birde ucuz yem satan yerler var. 10 kilo karışık kanarya yemi için ban 34 lira ödüyorum. kilosu 3,4 liraya geliyor. toptancılar, 10 kilonun altında vermiyorlar.
ben kurabiyeyi yerdeki saksı tabaklarına koyarken, ağaca çıkıp beni gözlüyorlar. ve kurabiyeleri ufalamaya başladığımda çıkardıkları sesler hep aynı. öyle bir sevinç ötüşü ki, inanılmaz. ben oradan uzaklaşır uzaklaşmaz hemen aşağıya inip başlıyorlar sevinçten kurabiye yemeye, kedi de gelmezse, oradan da saksı altlarına koyduğum suların içinde pıtır pıtır banyo yapmaya. onları banyo yaparken izlemeyi, başka hiç bir filme kurguya değişmem.
önceki mesajda banyo liflerinin içine doldurduğum kurabiyeleri sadece "iskete" ve "kızılgerdan" yiyor. serçeler yerden yiyor sadece. o liflerin içinden alamıyorlar.

Flores Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön