View Single Post
Eski 08-09-2012, 17:33   #1
swap
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 18
Wink Ankara için bonsai tür tavsiyeleri

Merhabalar,

Aslında bu yaz başında başlamak istediğim bonsai maceram çeşitli sebeplerden ve biraz da kendi tembelliğimden dolayı bu vakte kadar ertelendi. Her şeyin hayırlısı deyip en kısa zamanda başlamak dileğiyle konuyu tekrar kendi gündemime almış bulunmaktayım.

Öncelikle merak ettiğim konu şu ki; Ankara'nın koşullarına uygun hangi türlerden bonsai yapabilirim? Bildiğiniz gibi hava kış aylarında geceleri genellikle sıfırın altında seyrediyor. Bunun dışında konunun başından da anlayabileceğiniz gibi bonsai konusunda hiç bir tecrübem de bulunmuyor. Yaptığım hataları kısaca tolere edebilecek türlere ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Fidanları mahvedip bonsaiden soğumak istemiyorum.

Oturduğum apartmanın bahçesi geniş ve rahat. Açık ve küçük bir balkonum da var. Bahçede, balkonda rahatlıkla bakabilirim. Kış aylarında eğer içeri almam gerekecekse evde ısıtılmayan herhangi bir yer yok fakat apartmanımız eski olduğu için kömürlüğümüz var. Her ne kadar dışarıdan daha ılık olsa da penceresi vs. olmadığı için güneş ışığı almıyor.

Bunlar dışında fidanı alabileceğim fidanlıklar ve diğer malzemeleri alabileceğim yerler hakkında da bilgiler verebilirseniz çok sevinirim.

Şu anda bu konu hakkındaki motivasyonum çok yüksek ve yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürlerimi sunup cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.

swap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön