View Single Post
Eski 05-05-2007, 12:04   #63
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Ben turşularımı rahmetli Mehveş teyzemden öğrendiğim usüle göre yaparım hep, dipdiri ve sapsarı kalır, bir dahaki sonbahara kadar..
5 litrelik cam kavanoza 2 litre su yeterli; 1 litre su için tepeleme 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tozşeker ilave ediyoruz.
Yani 5 litrelik kavanoza: 2 litre su, 4 yemek kaşığı tepeleme tuz ve 2 yemek kaşığı tozşeker.. Bu karışımı iyice karıştırıp fokurdayana kadar kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan suya kuruyoruz turşuyu.. Ve kullandığımız sebze ne olursa olsun içine dilimlenmiş limon ve bütün sarımsaklar ilave ediyoruz..
Son bir kaç yıldır dilim limon yerine hazır satılan limonsuyundan katıyorum, bir avuçta nohut.. Tabii diş diş sarımsak ta..
Suyun kaynamasıyla oluşan kimyasal olayın turşu üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir mi sayın sebo17? Gözlemlediğim kadarıyla turşu konusunda bilgileriniz oldukça fazla. Teşekkür ederim..


Düzenleyen Billur Korkmaz : 05-05-2007 saat 16:21
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön