View Single Post
Eski 06-09-2012, 22:00   #7
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Meşe odunu yakıyorum. Közü en uzun dayanan odunmuş. Kış için yeni odun satın aldım oduncudan, yaklaşık 750 kg. kadarı pinar meşe odunu. Pinar, odun kömürünün yapıldığı odunmuş ve çok dayanırmış ancak henüz fırında denemeye fırsat bulamadım.
Meşe çok yavaş yanan bir odun. Üç adet orta kalınlıkta meşenin alevlerinin geçmesi tam 2 saati buldu. Tabii bu sürede fırın boş oluyor ancak bu da fırının iyice kızmasını sağlıyor ( fırının tav olması denirmiş bu süreye).

Etlerin lezzeti yerinde olmazsa ne fırın ne de terbiye yeterli olmayacağından buna çare düşünmekteyim. İzmir dışında yeni tren yollarıyla ulaşılabilen çevre kasaba ve ilçelerden gerekirse gidip iyi eti bulmam gerekecek. Etteki lezzet sıkıntısını yeni yaşamaya başladım belki de kasap et alımını farklı yerden yapıyor. İlk adım kasabı değiştirmek olacak.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön