View Single Post
Eski 05-09-2012, 10:41   #524
harfuzmani
Ağaçsever
 
harfuzmani's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 31
Şu çimenlerin nasıl gübreleneceğine dair net bir kaynak bulamadım.Birinin A dediğine öteki B diyebiliyor.Sanırım herkes tecrübe ederek deneme yanılma yoluyla bazı doğruları buluyor.
Bu sene çimlerimle geçirdiğim ilk yıl olmasına rağmen buradan da edindiğim tecrübeler ile neredeyse kayıpsız bir yaz geçirdim diyebilirim.Sadece şu gübreleme olayında edinemediğim,yetersiz kalan bilgi sayesinde bazı bölgelerde hafif sararmalar oldu bunu da gayet normal karşılıyorum,çünkü o sıcağın altında biz insanlar bile ne hale geldik.
Benim edindiğim tecrübeye göre çimenler baya bi gübreleme istiyor.İlk etapta çimeni yakarım korkusuyla ne kadar da atılacağı hakkında pek bilgim olmadığından,çimenlerin hafif sararmaya başlamasını görerek gübreleme yaptım.Fakat anladım ki düzenli olarak Nisan başından itibaren her 3-4 haftada bir 100 metre kareye 2-3 kg amanyum nitrat atmak(26'lık),sonrasında iyice sulamak gerekiyormuş. aralarda da Fe-Cu-Mn-Zn vs içeren iz elementler kullanmak gerekiyor.
Bunlar benim bu sene edindiğim tecrübelerim.Umarım seneye daha sağlıklı çimlerim olacak.Tabi hocalarımız yaptığım uygulamalara ne der bilemiyorum...

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön