View Single Post
Eski 04-09-2012, 16:00   #29
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Ben bahçeyi çıplak gözle izlemek ve fotoğraftan bakmak arasında fark olduğu için, eğer çıplak gözle izleme fırsatım olsa #27 deki bölümü beğeneceğimi düşünüyorum.

Kendi bahçemde fotoğrafladığım karelerden gözlemlediğim kadarıyla fotoğrafların yansıttığı etkinin bazen kısıtlı bazen de gerçeğinden çok uzak kalabildiğini biliyorum.

Örneğin Sn. sabah belirtmemiş olsa taflanların spiral formda terbiye edilerek şekillendirilmeye çalışıldığını fotoğraf karesinden farkedemeyecek, yine #28 deki küçük pembe çiçekli bitkinin de ayırdına varamayacaktım.

Gül fıskiyesi değişik bir fikir. Sanki net görünmeyen ama dikkatle bakınca seçilen bir obelisk yardımı ile mi böyle fıskiye gibi form almışlar?

İki ayrı açıdan fotoğrafa baktığımızda benim gönlümü kazanan ikinci görüntü oldu.

Yine aklıma takılan unsurlardan biri de sanırım bu tür düzenlemeleri yaparken ev sahiplerinin dikkat ettikleri bir diğer unsur da bitki kombinlerinin onların su isteklerine göre oluşturulan öbeklerden oluşturulmasıdır diye düşünmekteyim. Diğer halde suyu çok seven ve pek su tercih etmeyen bitkiler bir arada bu kadar canlı ve hoş bir görüntü veremezlerdi.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön