View Single Post
Eski 03-09-2012, 11:07   #2
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Bu hafta sonu Ceyhan Hocamın önderliğinde Ankara'dan 12 kişilik bir grupla Üç elma doğal tarıma gittik ...

İstanbul'dan gelenler de oldu...

Hüseyin-Kezban çiftinin sıcak-güleryüzlü evsahiplikleri ile atölye çalışmaları yaptık...

Hüseyin Bey aynı zamanda

Aracısız Doğal Ürün Ağı (ADA) | Doğal Ürünlere Aracısız Erişim
üyesi...


Hüseyin Bey tarımda Fukuoka ve Shumei tekniklerini kullanıyor...

Elma ve sebze bahçesinde ayrıca üzüm bağlarında hiçbir şekilde kimyasal gübre ve ilaç kullanmıyor...

Neler yapmayı öğrendik;

erişte
tarhana
bulgur
pestil
kül suyundan sabun
domates sosu
tuz toplama
ekmek yapma (mayalı-mayasız)
vs.vs.
fotolar yakında


Atolye çalışmalarına katılmak isteyenler 8-9 eylülde yer var mı bir sorsun derim?

=========================================

KIŞA HAZIRLIK DOĞAL ÜRÜN ATÖLYESİ
“Ata Tohumlar, Geleneksel Bilgiler, Fukuoka Bilge, Yöresel Tatlar “
1-2 Eylül 2012, cumartesi-Pazar


“Atölye çalışmalarımızda, Hakiki gıdanın tarladan soframıza geliş öyküsünü yaşayarak gözlemleyeceğiz, Üretici çiftçi bir ailenin üretim metotlarını, yaşam alanlarını görüp, onların üretim pratiklerini yaşayacağız, Az ve öz, hakiki gıdalarla beslenmemizin de mümkün olabileceğini hep birlikte gözlemleyip paylaşmaya çalışacağız.

Ata bilgilerin aktarımını, özellikle çocuklarımıza, ilaçsız, kimyasal gübre ve ot-böcek ilacı kullanmadan da tarımın yapılabileceğini, kirlenmemiş temiz ürünlerden, korumasız ve desteksiz olarak hazırlayacağımız hakiki gıdaların bir sonraki mevsimde nasıl kullanacağımızı ve en önemlisi de hakiki gıdalarla beslenebileceğimize dair yol almış olacağız.

Doğal tarımın yolu ve felsefesine bir adım atmış olacağız, Hazır meyve suları kullanmadan, erik kurusundan, pestilden, meyve kurularından çok güzel meyve suları hazırlayabileceğimizi göreceğiz. Kendi çerezimizi hazırlayacağız. Buğdayı tanıyacağız ve tam buğday unundan yapılan ekmeği, mekanik işlem görmemiş yerel tohum üveyik buğdayından hazırlanan bulguru tanıyacağız.

Bulguru üç öğün nasıl kullanabileceğimizi, ekmek gibi soframızda bulgur kullanılabileceğini, taş değirmende öğütülmüş tam buğday ununu tanıyacağız. Ekmek teknesinde hamur yoğuracağız, erişte keseceğiz. Doğa dostu siz misafirlerimizle tüm bu değerlerin pratiğini yaşamak bize mutluluk katacaktır.”
Üç Elma, Genç Ailesi adına,

KIŞA HAZIRLIK DOĞAL ÜRÜN ATÖLYESİ 1-2 Eylül 2012 | Üç Elma Doğal Tarım KIŞA HAZIRLIK DOĞAL ÜRÜN ATÖLYESİ 1-2 Eylül 2012 |

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön