View Single Post
Eski 03-09-2012, 10:52   #45
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Sayın Sakaki yorumunuz için teşekkür ederim, yavaş geliştiği yorumunu daha önce bazı arkadaşlar da yaptılar , fotoğraflamadan önce ben dalları %70 oranında kısalttım , ve gövdeden çıkan sürgünleri temizledim, ama küçük saksıdakilerin gelişimi belki şunlardan kaynaklanıyordur ,

- İklim ( İstanbul kuzeyde , Sarıyer İstanbul'un da kuzeyinde)
- Besleme ( Biogold gübreyi suda eriterek ayda 2 kere veriyorum)
- Sığ Saksı ( Ağaçları poşetlerden çıkarıp ağır bir kök budaması yaptım ama dikimini yaptığım saksılar genel olarak fotoğraftakilerden farklı olarak geniş alıştırma saksısındalar, ufak saksıdakiler belki o yüzden yavaş gelişmiş olabilirler)
-Konum ( Küçük ve sığ saksıdakileri aşırı sıcak havalarda toprak kuruması ve güneşten korumak için gölge filesi altındalar ) .

Bunun dışında , aynı işlemleri uyguladığım , geniş saksıdaki bir delicenin son fotosunu ekliyorum. Üzerinde hiçbir dalı yoktu, çıkan sürgünlerden ana dalı belirledikten sonra , gövdesini derin bir biçimde oydum ,tüm yaprakları saplarının üzerinden kestim ve yeni dalcıklar oluşturdu, bu süreçte gövde üzerinde bir çok sürgün temizliği de yaptım. Bu tip geniş saksıdaki ağaçların gelişmelerinde herhangi bir yavaşlık olmadığını düşünüyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg zeyt5.jpg (27.1 KB, 360 views)
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön