View Single Post
Eski 30-08-2012, 21:19   #7
Mete Tiren
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Ablacım daha önce başıma gelen bir manzara ile sizde karşılaşmışsınız. Keşke daha önce yaptığım uygulamanın resimlerini çekseydim ama o zamanlar öyle bir adetim yoktu her ne ise konuya gelelim.

Ben yaptığım uygulamayı anlatıyorum şöyle olsun böyle olsun demiyorum ve bir kaç altarnetif daha sunabilirim ama önemli olan üst tarafıda görmek. Ağacın kaç cm ye kaç cm olduğunu bilmiyorum ama hemen hemen her ölçüde krom kare borular var ağacın içine girebileceği kadar hafif daha geniş bir boru kestirdim. Ağacın sağlam yerine kadar kesip alt kısımlarını koruyucu pinotex ile yeni gelecek kurtlara karşı önlem aldım. Borunun altına ayak olmak zorunda yoksa boruyu uzunluk farkından dolayı geçiremeyeceksiniz.

Bu sırada ağırlığın sorun oluşturmaması için hemen yanına sıfıra sıfır bir direk kullanıp bu arada bu sorunu ortadan kaldırıyoruz direğin altını yarım cm kadar kısa tutup kamalarla tam olarak ağırlığı üstüne almasını ve sarkmayı önlüyoruz. Tabi krom borumuzu geçirdik altınada altığımızı koyup vidaladık. Ama bu görüntü kötü oldu eve biliyorum.

Alt zemine açık krem bir boya ile kromu boyuyoruz ardından koyu renkli ve kıvamı koyu olan bir boya alıyoruz fındık ceviz pas olarak renkleri tavsiye edebilirim. Bu koyu renkli boyaya fırçamızın uçlarını batırıp yol yol aşşağıya doğru bir ağaç desenini verebiliriz. Bu işlemi yaparken hafif sağa sola oynamalar yaparsak daha inandırıcı oluyor.

Ama pergülenin genel durumunu ve üst bağlantı kısımlarını görürsem gerek çizim yaparak gerek çözüm üreterek yardımcı olmaya çalışacağım Saygılar hocam

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön