Konu: Limon/Bahçe
View Single Post
Eski 30-08-2012, 08:09   #66
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Mor salkımı epeyce gelişmiş gövdeli aldık. (Büyük Çamlıca Fidanlığı) Doğru söylüyorsun bahara açacaktır. Aslında beyaza her renk yakışıyor, dış kısma 2mor salkım diktik, içe de 2 sarmaşık gülü diktik. Mor Salkımlar zaten her yeri kaplayacaktır ve yeterli olacaktır.

Dışarda zemini kazmak çok zor olduğundan saksılara kışın güzel görünecek olan Ilex-Çoban Püskülü diktim. Bitkilerin fotoğraflarını da çekeyim değil mi?

Çalışmaktan fotoğraf çekmek pek aklıma gelmiyor. Dün biraz fazla zorlamışım, bugün belim, sağ el bileğim, bacaklarım ve kaburgalarım kendilerinin var olduklarını hatırlatıyorlar. Oğlum, "Eeee yaşlandın artık, eskiden neler yapardın bana mısın demezdin..." diye moral verici konuşmalar yapınca "Ne yaşlanması, gencim ben" diye gaza gelip fazla çalışınca, gece belim yüzünden oturduğum koltuktan yardımsız kalkamayacak durumdaydım. Ayağa kalktıktan 3 dakika sonra açılıyorum ama ilk adımları atmak zorlu oluyor...

Bütün bu yorgunluğun sorumlusuysa Max. O'nun yerinin etrafında da bitkiler dikili. Toprağın üzerine çakıl serecekken birden şiddetli yağmur başlayınca çocuklar işi bırakıp gitmişlerdi. Evelsi gece Max, o kırmızı topraklara basıp, bembeyaz kaplı 80 metrekare alanın her santimine pati damgalarını basmış. (hiç uyumamış gece demek ki...) Yerleri ciflemeden önce kırmızı toprağın üzerine çakılları sermek gerekiyordu. Oğlum, eşim ve ben karpuz taşır gibi kovaya doldurduğumuz çakılları taşıdık, serdik. Yeri cifledik, fırçaladık, çekçekle çektik.

Bunların sonucunda;
1-bir daha kırmızı toprağın k sini bahçeye sokmamaya (çim sermeden önce de işçiler basıp basıp eve dalıyorlardı)
2-"dar alanda yazık hayvana, şöyle geniş geniş yeri olsun" dememeye
3-Yerleri hangi akla hizmet beyaz yaparsın a (ilk iş bunu halledeceğiz)
4-bu işleri 50 kere de yapsak, hatasız kul olmaz a
karar verdik.


Düzenleyen limon : 30-08-2012 saat 10:14
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön