View Single Post
Eski 29-08-2012, 19:51   #2496
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cupressus Mesajı Göster
herkese kolay gelsin. Bahçelerini damla sulama sistemi ile sulayan arkadaşlar için bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Arkadaşlardan 10 günde 15 günde bir sulama yapıyorum yazanlar var. Bir defada verilen su miktarını azaltıp gün aralığını da sıklaştırırsanız daha güzel gelişme gözlemlersiniz. Damla sisteminde işçiliğin kolaylığı, yabancı ot probleminin azaltılması, gübre verme kolaylığı vs. yanında köklerin sürekli çalışması hedeflenir. 10 15 günde bir ve fazla su olduğu taktirde ilk gün kökler havasızlıktan çalışamaz. son günlerde ise toprakta bulunan su miktarı az olduğu için kökler bu suyu almakta zorlanır. Sık süre ile su verildiği taktirde kökler toprakta sürekli alabilecekleri formda suyu bulurlar...forumda daha önceden buna benzer bir bilgi verilmişse şimdiden özür dilerim..

Merhaba efendim,

Şunu da belirtmekte yarar var;

Gelişmekte olan bitkiler hazır su bulamayınca, köklerini daha derinlere, neme doğru salarak su ararlar. Böylece kök sistemleri gelişkin olur. Yoksa, hazır suyu bulunca kök sistemlerini geliştirmeye ne gerek var. Dolayısı ile toprak üstü de ancak kökleri kadar kısır gelişecek.

Dediğiniz tam yetişmiş bitkiler için geçerli bence.

Yanlış anlamayın lütfen, belirtmeyi unuttuğunuzu farz ederek bu yazıyı yazdım, fikrinize karşı çıkmak için değil, özürler.

Sevdiklerinizle sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön