View Single Post
Eski 26-08-2012, 23:51   #763
Kryon
Ağaç Dostu
 
Kryon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Bundan ükelalık yaptığıma çalıştığım anlamı çıkabiliyor. ANlamadınız ise yazayım.
Amacım hava atmak değil sadece terminuslarda alman ekolüne uygun yazmayı tercihimi anlatmaktır. potasyum sodyum değil kalium natrium v.s. eski üyeler bilir çok daha karışık yazıyordum. hâla bitki isimlerinde taxonoma uyarak latince yazmayı tercih ederim.

Nasıl ki burda inch feet kullanmıyor isek bana göre kaliuma potasyum natriuma sodyum yazmak da bir o kadar abes.

ancak bu benim değil ülkemin sorunu yarısı ingilizce bir o kadarı fransızcada gelen terimler karmaşaya neden oluyor.

Sülfirik asit gibi

H2SO4 var bir de H2SO3 ben tercihan almanca isimlerini kullanıyorum. sebebini açıklamak için bunu yazdım
epi topu bu
birine üstünlük taslamak değil.



saygılarımla
Sn. Preacox, Bende sizin üstünlük tasladığınızı iddia etmedim zaten, aksi olsa idi bir evvelki mesajımda sizin aldığınız eğitimden kaynaklı olarak bitkiler konusunda benden daha deneyimli olduğunuzu "kalite kontrol laboratuvarında çalışmaktan ötürü kimya hakkında bilgi sahibi olduğunuz kesin, soruyu burada sormamın sebebi de sizin bilginize olan saygımdan ötürü " yazarak belirtmezdim, herhalde sizde bunu yanlış anladınız.

Doğrudur, alınan eğitimin diline göre kullanılan terimlerin dili de değişiyor veya öğreniyor ama aklımızda en çok kullanılanı tutmayı tercih ediyoruz, tıp dili stabildir ancak kimya dili maalesef, çok doğru bir saptama, bizde hasta sahiplerimize tıp dili ile anlatım yaptığımızda işler karşıyor bu yüzden size hak veriyorum.

Ayrıca Sn. Malina, herhalde anlaşılmayan bir durum söz konusu. Evet belki ben bu maddeyi başka bir hastalığın tedavisi için deneyimlemeye başladım ancak soru bu başlıkta sorulduğuna göre demek ki sorunun muhattabı bu başlığın sahibi olan Sn. Preacox. Kendisinin büyük ihtimalle beslediği tek bitki phal değildir...

Takdir edersiniz ki özellikle bu forumda yeni üye olmuş kişiler her ne kadar, yazım dillerine, kullanıdıkları Türkçe'ye dikkat ediyor olsalarda bazı üyeler tarafından hiçe sayılabiliyorlar. Buradan yola çıkarak bir önceki mesajıma verdiği cevaptan ve deneyiminden dolayı bu soruyu Sn. Preacox'a sormamın sakıncası nedir anlayamadım. Konu hakkında deneyimi vardır veya yoktur, kullanımı tasvip eder veya etmez önemli olan bu. Bu soruyu kendisine özelden yöneltip fikrini alsam ve diğer üyeleri bu bilgiden mahrum bırakmam daha mı doğru olurdu acaba?

Kimin ne olduğunu internet ortamında asla bilemezsiniz, bu yüzden üyeleri rencide etmeye çalışmak yerine kazanmaya bakın lütfen. "Saygı" çerçevesi içerisinde yapılan munazaraların fikirleri geliştirmekten başka bir amacı olamaz.

Bir çok buluş, bambaşka bir şeyin araştırması yapılırken kazara keşfedilmiştir bunu unutmayın...


Sn. Preacox, Saygılarımla...

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön