Konu: Limon/Bahçe
View Single Post
Eski 24-08-2012, 23:27   #4
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Havuz ilk başta gözümüzü korkutmuştu... Bir kaç havuzcuyla görüşüp oldukça uçuk fiyatlar aldık. Fiyatın yanında moral bozucu konuşmalar da cabası... Her gelenin ayrı yorumu oldu, birisi temeli güzel atılmamış derken, diğeri 6 tane devirdaimi az bulup tüm gece çalışır çok ses yapar uyutmaz yeniden yıkılıp yapılmalı dedi. Başka birisi su dolunca çöker gider dedi. Vs.. vs.. vs... Fiyat şişirmek için yalanın biri bin para... Sonra doğru kişiyi bulduk, çok güzel çalıştılar ve kısa sürede hiç sorunsuz bitirdiler. Burada görülen beyaz seramik kaplı alanın da tamamen çehresi değişti. Ona daha sonra değineceğim.
Name:  IMG_9186.jpg
Views: 4991
Size:  52.3 KB

Sonrası... Soldaki istinat duvarının dibine Orman fidanlığından Alacalı Taflan alıp diktik. Manzarayı kapatmamak için korkuluk yaptırmadık, taflanların en fazla 80 cm uzamasına izin vereceğiz. Havuz ile taflanların arasına deretaşı serdik. (Altına örtü serdikten sonra) Deretaşları ıslanınca renklenmeleri çok güzel oluyor. Sağ tarafta uçları görülen Leylandileri yan evle aramızdaki yüksek duvarı kapatmak amaçlı diktik.
Name:  ON_CEPHE_2.jpg
Views: 5049
Size:  25.3 KB

Arkada Dişbudak, Meşe ve büyük bir Ak Kavak Ağacı dikili.
Name:  IMG_9732.jpg
Views: 5047
Size:  63.7 KB

Havuzla istinat duvarının arasını dolgu toprağıyla doldurduk, duvar dibine doğru Alacalı Taflanları diktik, terleme hortumu döşeyip, deretaşlarını serdik. Travertenle çakılların arasına Led döşedik, gece taşlara ışık vurunca güzel görünüyor. Bahçeye ve bahçe kapısının önüne (arabayı park ettiğimiz bölüm) toplamda 6 ton deretaşı kullandık. (4 tonunu iri 2 tonunu daha ince aldık) Bu duvar 46 metre geliyor, Alacalı Taflanları Orman Fidanlığından aldık.
Name:  IMG_9635.jpg
Views: 4739
Size:  49.7 KB

Orman Fidanlığında fazla çeşit yok ama bahçenin temel bitkilerini oldukça ekonomik fiyatlara bulabileceğiniz bir yer. Özellikle Doğu ve Batı Ladini çok keyifli ve özel fidanlıklara göre çok ucuz fiyatlarda... Mesela oldukça büyük bir Batı veya Doğu Ladinini 40 TL'ye bulabilirsiniz.


Düzenleyen limon : 31-08-2012 saat 14:07
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön