Konu: Dev Domates
View Single Post
Eski 21-08-2012, 13:41   #51
wellness
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
Arkadaşlar hybridden kastınız nedir? bilmiyorum. Evet hybrid bir melezlemedir. Ancak her melezleme hybrid değildir. Örnek verecek olursak, sözüm meclisten dışarı. eşek ile beygirin çiftleşmesinden doğacak yavruya katır denir ki bu nesli bir daha çoğaltamazsınız. Ancak legorin tavuğu ve süseks horozunu eşleştirirseniz bunların yumurtasından çıkacak yavruları çoğaltma imkanınız olur. Ancak her iki durumda da nesiller özelliğini kaybetmiş olur ve melezleşir.

Dolayısı ile bitkiler içinde aynı durumlar geçerlidir. Yanyana ekilmiş iki farklı cins domates ırkı birbirini böcekler ve arılar vasıtası ile döller ve olusacak meyvelerinden alınacak tohumlar melez olur ve asıl nesil bozulmuş olur. O sebeble biber, domates, patlıcan, hıyar vs, ırklarından farklı özelliğe sahip cinsleri, eğer tohum almak istiyorsak yanyana ekmemeliyiz.

Örnek verecek olursak, kemer patlıcan ile topan patlıcan, çarliston biber ile sivri biber, hıyar çeşitlerinin herhangi 2 cinsi, domates ırkının herhangi 2 cinsi yanyana ekilmemelidir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön