View Single Post
Eski 17-08-2012, 15:25   #1
a2yurtkok
Yeni Üye
 
a2yurtkok's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 9
Mayer limon hastalıkları

Merhaba...

Aranıza yeni katıldım ve bu forumda verilen bilgiler ayrıca sorulan sorulara alınan cevaplar neticesinde bende Evimde balkonumda Limon (Mayer) yetiştirmeye karar verdim.

Acele bir karar vererek güvenilirliğini bilmediğim bir yerden hemen bu fidandan aldım ve bugün elime ulaştı. Resimlerini yüklemeyi başarabildiysem eğer, sizinde resimlerde göreceğiniz üzere daha saksını bile değiştirmek kısmet olmadan kahverengi noktacıklar, delikler vs. mevcut.

Kısa bir araştırma ve forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda ; Yaprak biti veya Kabuklu bit cinsi bir böceğin zararı olduğunu düşünüyorum. Bölgemizde bulunan bir ziraat mühendisine gösterme fırsatım olmadı fakat anlatımlarım itibarı ile "480g/l Chlorpyrifos Ethyl" etkili madde içerikli ilaçlar kullanmamı ve bununda "Dursban 4" ve muadilleri olabileceğini belirtti.

Sizlere sorum bu zararı doğuran böceğin ne olduğu ? ve mücadelesinin ne ile ne şekilde yapılabileceğidir ?

İlk defa bir bitki besleme kararı almış biri olarak heyecanımı mazur görün fakat alır almaz da kaybetmek istemiyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Not : 1 Resimde arka fonda ayrıca Fülvik asit bidonu yer almakta. Fotoları çektiğim bir dostumun mekanında onunda ayrıca Limonun gelişimini hızlandırmak ve iyileştirmek adına Fülvik asit, hümik asit kullanabileceğim tavsiye var. Bu konu ile de bilgilendirirseniz sevinirim...

Eklenen Resimler
     
a2yurtkok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön