View Single Post
Eski 13-08-2012, 20:13   #192
acemibiri
Yeni Üye
 
acemibiri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın ACEMİBİRİ;

Orkidenizi öncelikle oldukça bakımsız ve yorgun gördüğümü belirtmek isterim (tabi bu benim fikrim).
Orkidenizin öncelikle çürümüş kurumuş köklerini güzelce siteril bir makasla temizkeyiniz. Akabinde uygun boyutlarda çok abartmadan fazla olan ve aşırı uzayan köklerde kök budaması yaparak orkidenizin yorgunluğunu alınız (Budamadan sonra kesilen yerlere tarçın veya kömür tozu uygulamayı unutmayın lütfen). En son aşamada da orkidenizi bir boy büyük saksıya yeni aldığınız uygun karışımına dikmeniz ve sulamanız uygun olu kanısındayım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

NOT: Bu arada orkideniz değil hiç bir bitkiye bu kadar gaddar davranmamanız tavsiyemle. Zira yaşamak için çaba sarfederken aynı bakımsızlığı, ordan oraya zevkinize göre bir yerlere koyulmayı sanırım sizde kabul etmezdiniz. Zira orkideler zavallı değil çok narin bitkilerdir. Bu denli özensiz, sırf ben orkide bakıyorum demek için lütfen satın almayınız.

Saygılarımla.
Sayın Sagen,
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Orkidemi ben satın almadım aslında bir arkadaşımdan hediye geldi ama ne derseniz haklısınız.Zaten bu resimleri foruma eklerken bende utandım doğrusu 'Zavallı' kelimesini sizin belirttiğiniz anlamda kullanmamıştım fakat dediğim gibi bu resimlere böyle bir yanıt bekliyordum zaten.Tüm önerilerinizi uygulayacağım.
Tekrar teşekkürler, saygılarımla

acemibiri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön