View Single Post
Eski 13-08-2012, 10:36   #191
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemibiri Mesajı Göster
Merhaba , forumu epeyi okuduktan sonra anladım ki orkideme budama yapmam gerekiyor.Fakat 3 senedir bende , her sene 2-3 kez çiçek açar hemde 8-9 tane birden , nereye koyduysam oraya alıştı ,ne geldiği saksıyı nede içindeki karışımı elledim.Çok hırslı çıktı maşallah bakımsız hala yaşıyor.Ama artık ona karşı bu kadar gaddar olmamam gerektiğini düşünmeye başladım.Resimlerde de göreceğiniz üzere kökler sanki bir yumak oldu , budamak mı gerek ? Zavallıcık hakkında sizden öneri alabilirsem bundan sonra hakkıyla bakmak istiyorum.

Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler
Sayın ACEMİBİRİ;

Orkidenizi öncelikle oldukça bakımsız ve yorgun gördüğümü belirtmek isterim (tabi bu benim fikrim).
Orkidenizin öncelikle çürümüş kurumuş köklerini güzelce siteril bir makasla temizkeyiniz. Akabinde uygun boyutlarda çok abartmadan fazla olan ve aşırı uzayan köklerde kök budaması yaparak orkidenizin yorgunluğunu alınız (Budamadan sonra kesilen yerlere tarçın veya kömür tozu uygulamayı unutmayın lütfen). En son aşamada da orkidenizi bir boy büyük saksıya yeni aldığınız uygun karışımına dikmeniz ve sulamanız uygun olu kanısındayım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

NOT: Bu arada orkideniz değil hiç bir bitkiye bu kadar gaddar davranmamanız tavsiyemle. Zira yaşamak için çaba sarfederken aynı bakımsızlığı, ordan oraya zevkinize göre bir yerlere koyulmayı sanırım sizde kabul etmezdiniz. Zira orkideler zavallı değil çok narin bitkilerdir. Bu denli özensiz, sırf ben orkide bakıyorum demek için lütfen satın almayınız.

Saygılarımla.


Düzenleyen SAGEN : 13-08-2012 saat 10:40 Neden: ek bilgi
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön