View Single Post
Eski 12-08-2012, 12:18   #6
Clia
Yeni Üye
 
Clia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 19
Rica ederim.
Dediğiniz gibi olduğunu tahmin ediyorum. Yani, yayıkta çalkalanan yoğun yağlı sütten tereyağı elde edildikten sonra kalan yoğun sıvıya verilen isim olabilir. Bildiğimiz yağlı sütün daha kıvamlıca hali diyebiliriz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhabalar efendim,
Araştırma ve açıklamalarınız için teşekkürler. Güzel bilgiler sundunuz, sayenizde denemelere girişebileceğiz.
Buttermilk; peynir altı suyu gibi bir yan ürün mü, yani süt veya ayrandan yapılan tereyağ artığı kalıntı ürün mü,... olabilir mi acaba?
Teşekkürler efendim, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.

Clia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön