View Single Post
Eski 11-08-2012, 19:31   #31
dogef
Ağaç Dostu
 
dogef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 104
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Uzun zamandir yoktum... Oylesine gezerken konu ilgimi cekti...

Avustralya'dayim ve bitkilerle ilgili ogrendigim bir sey, her bitki yerinde yararli... Bulundugu ortamdan baska yere goturulurse sorun oluyor. Avustralya kendisine ait olmayan, Guney Afrika ve Avrupa'dan gelen bitkiler yuzunden cok problemler yasiyor. DOgal bitki alanlari bu davetsiz misafirler tarafindan istila ediliyor.

Turkiyedeki okaliptusler de bu kategoride... Orada olmamalilar... Buradaki kurak kosullar nedeni, kokleri cok derinlere inip yeralti suyuna ulasiyor. 400 sene yasayabiliyorlar... Kesinlikle kontrol edilmeliler...

Ayrica batakliklarin neden kurutulmak istediklerini anlayamiyorum. Bataklik dedigimiz seyler, bir cesit sulak ekosistemdir ve kendine ait bir cesitliligi ve canli toplulugu vardir. Ve cok gereklidir!!! Dogaya bu kadar mudahale etmek, yarardan cok zarar getiriyor maalesef.
Sn Kaktüs;Doğa dostu Dr.Ragıp Esener'in köyceğizde yıllardır emek verip yarattığı palmiye merkezini görmenizi isterim.Bir bataklığın, önce okaliptüs ağaçlarıyla kurutulup sonra nasıl sayılı botanik parklarından biri haline dönüştüğünün en güzel kanıtıdır.

dogef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön