Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 06-08-2012, 11:08   #60
sertacturhan
Ağaç Dostu
 
sertacturhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2011
Şehir: Adıyaman
Mesajlar: 110
Örümcekler ve onlara dair her şey

Merhabalar;

Site üzerinde örümceklere karşı fobileri ve hobileri olan ağaçlar.net üyelerini görünce böyle bir konu açmak istedim.

Doğa fotoğrafçılığına başladığım yıllarda sadece kayıtlar alıp bunların türlerini araştırıp kendi arşivimi oluşturma çabası içerisinde idim daha sonraki yıllarda işin içine girdikçe Ünivesite hocalarımında yardımı ile dooğa fotoğrafçılığını daha da derinleştirdim.

Zaman içinde, yani son iki senedir kelebeklerin türleri, aileleri ve davranışları ile ilgili geniş araştırmalar yapıyorum. Kelebeklerle ilgileniyorsanız hem onların avcıları hem hemde besinleri ile ilgili bilgi toplamak gerekiyor ve onları en az kelebekler kadar iyi tanımak gerekiyor. Bu sebeple örümcekler, peygamber develeri, çiçekler, kimi zaman kuşlar ilgi alanının içine giriyor.

Açıkça konuşmak gerekirse ben biyoloji mezunu biri değilim fakat İngilizce Öğretmenliği okurken etrafımdaki biyoloji oluyan arkadaşlarım ve bölümlerdeki hocalarım sağolsun Biyoloji okur kadar oldum. İngilizce bilmem ise bana bu alanlarda bilgi yani literatür taramalarında bayağı yardımı dokundu.

Gelelim Örümceklerimize, son dönemlerde örümcek türleri ve onların yaşam alanları ile ilgili araştırmalarda bulunmaktayım. Açıkça konuşmak gerekirse çok meşakatli bir iş. Başta bana desteği olan hocama (hakiki hocadır) teşekkür etmek istiyorum. Çok iddialı olacak fakat Kadir Boğaç Kunt benim için örümceklerde tektir. Onunda yardımlarıyla örümceklere baş koydum. Benimde öğreneceğim çok şey var fakat size bildiklerim dahilinde yardım etmekten mutluluk duyarım.



Kadir Boğaç Kunt | Doğa Tarihi

Örümcekler hakkında yalnış bilinen çok şey var....

Örümcekler güzeldir

sertacturhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön