View Single Post
Eski 06-08-2012, 08:25   #120
Tika
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Tesekkur ederim Tugce.

Tatilden dondum.Tatil donusu ne cok is oluyor! İlk sirada balkon temizligi ile basladim tabii.Yabani otlarin hepsini topladim.Birisi 1 metreyi gecmisti.Cicek acacakti sanirim,tomurcuklari da vardi;ama onu da kestim.İlk basta buyusun diyordum.Bu kadar buyuyecegini tahmin etmemistim.Kokunden cikarmayi denedim ama sardunyanin koklerine dolanmis.Mecbur biraktim.
Nenem cogu cicegime iyi bakmis,ama sulamayi unuttugu uc tanesi kurumus.Arapsaci ve iki farkli renk incir sarmasigi. Rafli serada onlar biraz arkada ve kosede duruyorlardi,nenem onlari gormemis.Ustlerde duran cicekler asagiya inmisti.Ask merdiveninde kurumalar oldugunu fark ettim.Tabii yer degisikligi de yapmis olabilir bunu,gunes de...Konulduklari yer direkt gunes goruyordu.Hepsini eski yerlerine aldim.
Koklenmeleri icin suya koydugum,neredeyse her renginden olan( yaklasik 8-9 tane vardi), yaprak guzelleri sulari degismedigi icin curumus.Bu benim hatam,cunku neneme onlari da soylemeye cekindim.Kadin surekli ugrasti durdu.Bir de kedi var tabii evde...Mor telgraflarin bir kisminda da ayni durum soz konusu. Bazi sardunyalarda da bozulmalar var.Hemen besin verdim.Onun disinda iyiler.
Tohumdan yetistirdigim yaprak guzelleri de pek iyi durumda degil...Ama saksilardakiler iyi.
Ozellikle sukulentler cok iyi,anladim ki tatile cikan biriyseniz mutlaka dayanikli turleri yetistirmelisiniz.Mavi yasemin buyumus.Mum cicegim boylanmis.Kurdelemin yavrulari buyumus.Pothos sarmasigi uzadikca uzamis.Uc saksi oldugu icin her yerde potos oldu. Clematis The president da bayagi uzamis,ben yokken yeni cicekler acmis.
Gecen yil ciceklerimin sayisi bu kadar cok degildi.
Bir de evdekiler bir sekide bozulmadan korunabilir.Balkondakiler icin cozum bulmak gerek.Bu kisi bir cikarakim.Duruma gore bozulan olursa,yenilerken hep dayanikli turlere gidecek artik elim.Onlarda sanirim sukulent,kendi kendilerine yasayip gidiyorlar.


Düzenleyen Tika : 06-08-2012 saat 08:42 Neden: Yorum eklendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön