View Single Post
Eski 06-08-2012, 03:11   #86
nicea
Ağaç Dostu
 
nicea's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 196
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi clays Mesajı Göster
hızlı cvp ve tutumunuz için öncelikle *** ederim sayın nicea. öncelikle bulunduğum yer ve elimdeki imkanlardan bahsetmek isterim .450 tane domates fidesi sipariş ettim 1 ay önce yaklaşık 1 ay sonra elimde olacak ama hala sera adına pek fazla birşey yapmadım kurulumu pek fazla zaman almıycak sanırım ama hala topraksız mı topraklı mı sera yapacağıma karar veremedim yarı yarıya da deneyebilirim aslında sizin fikriniz nedir ? topraksız mutlaka denemeliyim bunun için bana ne gerekli? ph ölçer ec ölçer sonra gerekli vitaminler bunları nasıl temin ederim nasıl kullanırım hala net olarak bilmiyorum cok araştırmama rağmen hala bazı korkularım var bunları doğru düzgün uygulayamamktan korkuyorum ? nasıl yapmalıyım sizce sayın nicea neleri almalıyım nasıl başlamalıyım?şimdiden cvp için ******..
sayın clays sanki fideler için biraz aceleci davranmışsınız.fideleriniz 1 ay sonra gelecek ama daha ortada seranız bile yok.bence bir an evvel kuruluma başlayın.kullanmak istediğiniz katı ortamı seçin ve ona göre seranızın içini döşeyin.drenaj ve filtreleme konusuna önem verin.depolarınız ve sulama sisteminiz fideleriniz gelmeden önce hazır ve denenmiş olsun.eylülde domates dikeceğinize göre ısıtmayıda düşünüyorsunuz herhalde.o konuyuda dikimden önce halletmelisiniz yoksa fidelerin arasında zarar vermeden çalışmak çok zor.ec ve ph metre olmadan bu iş olmaz , hemen edinin.450 fide besleyecekseniz kendi stoklarınızı yapmayı öğrenmeniz lazım.gerekli gübreleri temin etmeye başlasanız iyi olur.

ben seramı yapmaya başladıktan neredeyse 1 yıl sonra dikim yapabildim.hiçbir şey hesaplara uymuyor , her zaman bir şeyler ters gidiyor ve programın gerisine düşüyorsunuz.

nicea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön