Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 05-08-2012, 04:35   #59
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Kahverengi Dul , Latrodectus Geometricus

2 sene önce, yaşadığım apartmanın girişinde bu örümceği görünce çok şaşırmıştım. Karadula çok benziyordu ve bildiğim kadarıyla karadul Amerika dışında yaşamıyordu.
Tabii yanlış biliyormuşum , Wikipedia'da yaşadığı yerlerde Kıbrıs'ı da sayıyor. Merak edenler : Latrodectus geometricus - Wikipedia, the free encyclopedia bakabilirler.

Yine de ben kısaca özetleyeyim : Karadul ( latrodectus Mectans)'un kuzeni sayılır. Kahverengi dul , gri dul , geometrik düğme örümceği isimleri kullanılıyor. Daha çok ABD'de görülmekle birlikte Avustralya, Afganistan, Japonya, Tanzanya, Güney Afrika ve Kıbrıs görüldüğü diğer ülkeler olarak geçiyor.

Teşhis için en geçerli yollardan biri yumurta kesesi ;Dikenli bir yapısı var, 2.fotoğraf . Tabii ki karınlarının altındaki ünlü renkli kum saati işaretini saymazsak.Benim fotosunu çektiğim güzel tam ergin olmadığı için belli olmuyor. Aşiretin diğer üyelerinde daha belirgin ( fotoğraf ekleyeceğim ).

Zehir : Diğer türlerdeki gibi nörotoksik etkili zehiri vardır. Bazı uzmanlara (ABD) göre karaduldan daha zehirli, başka uzmanlara göre ise ısırığının etkisi zayıf olduğu için daha zehirli olduğu söylenemeyeceği, başka kaynaklara göre ise zehirinin karadula (L.Mectans) göre zayıf olduğu belirtilmiş.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Muhsin Hanif : 05-08-2012 saat 23:17 Neden: Ek bilgi.
Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön