View Single Post
Eski 04-08-2012, 13:24   #330
Türkan
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Sayın Türkan.

Semkir şehrinin iklimini ve coğrafyasını gerçekten çok merak ediyorum Anne tarafımdan dedem kuzey kafkasyalı. İkliminin hep sert ve soğuk olduğunu düşünüyordum. Ancak bahçenizde gezindiğimde, yazdıkarınızdan ve eklediğiniz resimlerden oldukça uygun iklim koşullarınıza sahipmiş gibi görünüyorsunuz.

Gürcistan uyruklu bir tanıdığım, bir süre önce Gürceani şehrinde dolu felaketi yaşadıklarını, tüm sebze ve özellikle üzüm bağlarının çok zarar gördüğünü bu sene votka ve şarap üretemeyeceklerini söylemişti.

Sanki, Semkir Türkiye'nin İzmir, Manisa, Muğlası gibi mi?

İkliminiz ılıman mı? Sizde de benzer dolu tehlikesi sık sık oluyor mu?

Saygılarımla.
turkiyenin izmiri manisasi nasil bilmiyorum .o yuzden bir fikir yurutemem.ama burayada dolu dustugu dogrudur.gecen yillarda ektigimiz herseyi dolu yuzunden kaybettigimiz olmustur.bu yil sansliyiz ki sadece iki defa dolu dustu.ama cok kusuk oldugundan cok az zararla gecti.her yil bir kac kere dolu duser bazilari cok buyuk hatta yumruk kadar.bazilari pirinc kadardir.
kisin cok sert olduguda olmustur.cok yumusak olduguda.
ama simdi tam 40 derece sicaklikla nefes almaya calisiyoruz.hatta bazen sicaklik 40 i bile geciyor.sicak yuzunden domatesimizi kaybettik.atmak zorunda kaldik.bazi ciceklerim cok zorlaniyor.yapraklarini islak tutarak ölmelerini engellemege calisiyorum.size serin ve iyi gunler dilerim.

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön