View Single Post
Eski 01-08-2012, 20:56   #2423
ulukislali
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21
Öncelikle söylemeliyim ki buradaki tüm üyelerin tecrübelerini ve fikirlerini çok değerli buluyorum. Sayın Çamtepeninde bana katkı sağladığını ve sağlayacağını düşünüyorum. Konuyu farklı konularla kirletmemek adına birkaç cümlenin dışında yazdıklarıma hitaben karşılık veren sayın Lilium'a konuyla ilgili kendimi daha iyi ifade etmek için özelden yazacağımı söyleyerek kendi tartışmayı adıma kapatacağım. Ben elimden geldiğince araştıran ve konuyu anlamaya çalışan biri olduğumu düşünüyorum. Türkçe yazılmış kaynakların bildiğim büyük bir kısmını okudum. Bunlara Tarım bakanlığının bir kaç kitapçık yayınını, Yaşar Akça'nın kitabını, Selami Bayrağın kitabını sayabilirim. Sadece Yaşar Hocayla görüşmek adına Tokata kadar gittim. Bana yaklaşık 2 saat kadar zaman ayırdığını kendisine de şükranla sizlere belirtmek isterim. Bunun dışında çok sevdiğim bir kaç mühendis arkadaşımdan da bu konuda destek almaktayım. Bir çok tarım fuarını (Konya, Bursa, Kayseri, İstanbul) gezdim. İnanın öğrenmek adına elimden gelen çabayı harcadım. Sizlerinde bana çok şey öğreteceğine eminim. Akıl akıldan üstüdür, belki zaten duyduklarımdan farklı birşey duyarım düşüncesiyle sorular sordum. Ancak genele dahi olsa sorularımdan sonra sorularıma benzer örnekler verilerek bu durumun "üşengeçlikle" (Tdk:sıfat. Çok üşenen, tembel, üşengen) tanımlanması doğal olarak alınmamı sağladı. Elbetteki sayın Çamtepenin bunu hakaret olarak yazmadığını biliyorum. Ancak genele dahi olsa soru soran insanların üşengeç olarak tanımlanması bu genelden payıma düşen kısmıyla bile beni rahatsız etti. Konu içerisinde, kendimi izah edebildiğimi düşünerek tartışmayı kendi adıma bitiriyorum. Rahatsızlık verdiğim sayın üyelerden özür dilerim

Şimdi son durumumu tekrar anlatıp çözemediğim bir konuda yardımlarınızı rica edeceğim. Öncelikle fidan aralıkları konusunda 8x8'de karar kıldım cinsdede Fernor ve tozlayıcı fernette kullanacağım yaklaşık 700 fidan yerleştirebileceğimi düşünerek Forumdan değerli bir Fidan üreticisi arkadaşıma siparişimi verip kaporamı yatırdım. Eğer bir aksilik olmazsa bayramda çukurlarla ve tel örgü ile ilgili çalışmaları bitirip Ekimin ilk haftası fidanlarımı dikeceğim. Sorularımı diğer mesajımdan kopyalayıp yapıştıracağım. Kusuruma bakmayın.

1- Toprak analizimde 0-30 ve 30-60 arası &30-40 arası killi: Killi Tınlı toprak olarak çıktı. 60-90 arasıda %42 killi olarak çıktı.
Şimdi gittiğimde yaklaşık 3 ay önce toprağı üzerindeki yabani otlarla beraber derin olarak sürdürmüş ama her hangi bir gübre kullanmamıştım şimdi tekrar toprağın tamamına bir şey uygulama şansım yok ancak çukurları kil nedeniyle 1,5'a 1,5 olarak kazdırıp ıslahımı çukurlar üzerinden yapacağım. Ben Kili seyrelmek adına toprağa Leonardit ve hayvan gübresini (Seyrelmek için değil) harmanlamayı düşündüm ancak ancak leonarditi ne ölçüde kullanacağımı bilemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İnternet de MAGIC LEON 25.KG TOZ :: LEONARDİT BİYO-MARKET bu ürüne rastladım uygun mudur? Islah adına başka önerileriniz varsa onları da bilmek isterim.

Saygılarımla.

ulukislali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön