View Single Post
Eski 01-08-2012, 00:52   #43
Muhtefi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Sevgili Çamtepe,
evet 100 dekar demek istemiştim. şu an kaba taslak fiyat araştırmasındayım. komple bir cevizlik kurulumun bana maliyeti ne olur onu kestirmeye çalışıyorum.

mesela önce araziyi sürdüreceğim. patlatma yöntemi deniyor. sanırım bu pullukla derinden yapılan toprak sürme oluyor. affınıza sığınarak 100 dönüm arazi traktör ile sürülmesinin maliyeti ne kadar olabilir. traktörüm olmadığından ilk etapta kiralam yöntemi ile işlerimi halletmek istiyorum.

burada bilgimi artırdıktan sonra kendime bir yol haritası ve proje hazırlayacağım.
biliyorum yapacak çok iş var. ilk etapta 40 bin tl ile yola çıkacağım çünkü şu anki bütçem bu. orman bakanlığından 100 dekar yer almak üzereyim tabi bir aksilik çıkmaz ise.
orman bakanlığı aşama aşama her yaptığın iş için kredi veriyor. tarım bakanlığının da geri dönüşsüz hibesi var. bu durumda start up finansmanı için 40 bin tl yeterli olacak diye düşünüyorum. aşağıda öğrendiğim kadarıyla bir bahçe kurmanın safhalarını yazıyorum. maliyetlerini kaba taslak söyleyebilir misiniz? eksik ya da yanlışım varsa siz üstatlar düzeltirseniz çok sevinirim.

1- Arazinin tel örgü ile çevrilmesi ( sadece üç tarafını çevireceğim. zira yanımda başka bir cevizlik daha var ve tel örgü ile çevrili. )

2- Arazinin patlatma yöntemi ile yatay ve dikey sürülmesi ( traktör kiralanıp yapılacak. arazi sürüldükten sonra tüm araziye yanmış hayvan gübresi dökerek toprağa karıştırmak iyi olur mu? olmazsa meşelikten üst toprağı alınıp dökülebilir mi? faydası olur mu?)

3- 1x1 metre fidan çukurlarının açılması ( bir müddet toprağı bu şekilde bekletip havalandırmayı düşünüyorum. ardından hayvan gübresi ve leonardit ile karışım. 1000 ağaç için maliyet ne olabilir? )

4- Fidan seçimi ve ekimi ( 10x10=1000 fidan ekmeye karar verdim. maliyet ne olabilir? chandler düşünüyorum. yandaki şahıs ta chandler ekmiş.)

5- Can suyu verilmesi ( tankerle yapacağım. maliyet? )

6- Kuyu açılması ( aslında yan tarafımda yapan şahıs herşeyi komple yapmış. ona kaynakların ortak kullanımını ve maliyeti paylaşmayı önereceğim. güneş enerjisi için de bir teklif yapacağım )

7- Damla sulama sistemi kurulması ( işte maliyet açısından asıl beni bu düşündürüyor. aslında ziraat bankası kredi sağlıyor ama sadece %50 sine )

şimdilik kurulum safhası için belirlediklerim bunlar. sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum

Muhtefi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön