View Single Post
Eski 31-07-2012, 22:10   #50
yçelik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-07-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 5
Merhaba sevgili arkadaşlar
çoktandır ilgilenen olmamış ama malum salça zamanı
Biz salçayı güneşte kurutarak yaparız aşamalarını birde ben yazayım dedim.
domatesleri yıkayıp ikiye böleriz bir bidonun içine koyarız üzerine bir dolu avuç kaya tuzu atarız 2-3 gün güneşte bekletiriz.
püfffff noktası;

eğer ekşi olmasını istemiyorsanız 2-3 gün bekledikten sonra bidonun dibinde bir su birikir domatesler suyun üstüne çıkar. işte bu suyu bidonun kapağını gevşetip yan çevirip dökünce bu salçanın tadına doyum olmaz ekmeğine sür ye
daha sonra elle güzelce ezilir süzgeçten geçirilir.
kalınca bir naylondan bir küçük havuz hazırlanır etrafına tahtalarla hazırlanır.
içine dökülür süzülen domates. arasıra karıştırılır kıvama gelince kavanoza doldurulur.
afiyet olsun

yçelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön