View Single Post
Eski 20-07-2012, 16:42   #2717
bozo.0606
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 503
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sn. bozo.0606, Ankara'nın sıcakları küpeli için hiç de uygun değil ama biraz önlemle yazı atlatabiliyorlar. Ben eski küpelilerime 2 yıl önceki deli sıcakları da atlattırmıştım. Geçen yaz beyaz sinekleriyle baş edemeyip kışın açıkta bıraktığım için öldüler. Yani sıcaktan değil, soğuktandaha çok zarar görüyorlar.

Bu yıl dayanamayıp yine iki fide aldım. Güneşten mümkün olduğunca korumaya çalışıyorum. Sabahları saat 09.00'a kadar güneş alan bir konumdalar. Evde olduğum zamanlarda günde bir kaç kez su püskürtüp serinletiyorum.

Sıcaklar bastırınca aklıma, Toprak saksının bitkiyi yazın serin, kışın sıcak tuttuğunu öğrendiğim uzman tv'deki bu videosu geldi. Küpelilerde de aynı durum geçerli diye düşündüğüm için, fideleri toprak saksılara geçirdim. Hatta bir çok bitkimi yavaş yavaş toprak saksılara taşımaya başladım, hepsi durumlarından memnunlar. Gerçekten yararını görüyorum. Şimdilik sağlıklı haldeler. Durumları bugün için böyle:
Eklenti 319725Eklenti 319726

Önümüzdeki birkaç gün Ankara'da hava sıcaklığı 38-39 dereceler görünüyor. Dikkat etmekte yarar var. Hepimize kolay gelsin
Sayın Nevsune;

Toprak saksı mükemmel bir fikir zira sizin açık pembe türde toprak saksı içerisinde aynı sıcaklara maruz kaldı.Buna rağmen sıcaklanma belirtisi ya da kötü bir durum göremedim. Benim resmini palyaşmış olduğum küpelim de balkon ortamında 9-10 a kadar sabah güneşi görüyor, sonrasında ise tamamen gölge aydınlık bir yerdeler. Ancak evin içi 30 dışı 40 derece..

Küpeli severlere toprak saksıyı tavsiye ederim. Ben küpeli türünde henüz kullanmamış olsamda topak saksıda yetiştirdiğim ve memnun aldığım türler var.

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön