![]() |
Tekrar teşekkür ederim. Çok zaman almazsa üçlü olarak kullanmaya çalışacağım. Olmazsa yalnız Delfini kullanırım. Yarın netleşir...
|
Arbequina ile ilgili güzel bir yazı: TARIM MERKEZ.COM :: Murat Kkakr - Arbequin
|
2 Eklenti(ler)
Dün Delfin bulamayınca arkadaşım muadili olan Agree 50 WG göndermiş. Umarım aynı etkiyi gösterir. Bugün de gülleci bulamacını hazırladım. Yarın ikisini birden zeytinlere uygulayacağım. Biraz ağır oluyor ama Adana çok sıcak, ancak akşamüstü çalışabiliyoruz bahçede... Zeytin uç zararlılarının canına okuyacağız yarın ;)
Bu arada gülleci bulamacının kokusu berbat. |
Halil Bey iyi günler ben antalyalıyım zeytin ekmeyi düşünüyom bu tür verimli olurmu acaba teşk.:cool:
|
Selamlar,
Geniş ölçekli sık dikim "bodur" zeytin ekimi için aşağıdaki kitabı büyük uğraşlar sonucu edinmiştim. http://www.olint.com/en/news/olive-g...on-now-english Kitabı okumak isteyenler varsa, geri vermek koşuluyla, benden ödünç alabilir. Temelli almak isteyen olursa bana özel mesaj atabilirsiniz. murat |
Merhaba, konu uzun süredir sessiz kalmış. Konudaki mesajların tamamnı okudum ve merak ettiğim dikim yapan arkadaşların şuanki durumu nedir? Yani özellikle ege bölgesinde bu ağaçlardan verim alabilen varsa ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Bende yakında edremitten 3 dönüm kadar bir yer alıcam ve bu yere zeytin dikmeyi düşünyorum. Elbette satanların değil ama dikenlerin olumlu tavsiyeleri neticesinde. Görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar.
|
Merhaba, benim arbequina zeytinlerim daha çok küçük, iki yaşındalar. Çok ilginç ama iki yıldır evime birkaç kilo zeytin giriyor bahçemden. Zeytin tane boyutu küçük fakat lezzetli. Sanırım önümüzdeki dönem verimi artar.
|
Tavşanlı da zeytin
Alıntı:
|
Merhaba, 2011 yılında Arbequina zeytin fidanı diken arkadaşlar, zeytin fidanlarının durumuyla ilgili bilgi ve fotograf paylaşabilir mi? Çünkü fidan satıcılarının değil onların bilgi ve tecrübeleri çok değerli...
Cevap bekliyoruz Saygılarımla |
Aynen bende bu konunun takipçisiyim acaba Mersin de deneyen olmuşmudur.
|
3 Eklenti(ler)
öncelikle herkeze selam çalışmalarınız çok güzel dilerim ki başarılı olursunuz...
benimde adana ceyhan ilçesinde 7 dekar zeytinliğim var 2009 kasımda ekim yapmıştık gemlik türü yaklaşık 6 yaşındalar 5 yıldır bakım yapılmıyor yeni yeni bakım yapılmaya başlandı varsa önerileriniz okumak isterim ... |
270 ağaçlık zeytin ağaçlarımdan 4 yaşında toplam 500 kg zeytin aldım. Zeytinyağının ilk sıkımından neredeyse 9 da 1 oranında az yağ alabildim. Soğuk sıkım yaptırdım. Ama yağ kalitesi, tadı, rengi aroması mükemmel. Sanırım asıl seneye verime yatacak.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 588957
Arbequina zeytin taneleri küçük, toplaması zor ama yağı gördükten sonra verdiğiniz emeğe değdiğini düşünüyorsunuz. |
Arbequina zeytinini dikenler şu anki durumlar nasıl? Yağ oranı nasıl? Boyları ne kadar uzadı? Verim, tad, yağı nasıl? Tecrübeli arkadaşlari bekliyorum :)
|
Merhabalar,
Halil Önen bey den uzun zamandan beri bir katılım yok. Kendisinden haberdar olan var mı acaba? |
Alıntı:
Bu çalışma İspanya da yapılmış ve Arbequina i-18 için elde edilen istatistiksel bilgiler şöyle. Süpe sık dikim (dekar başına 1975 ağaç), damla sulama, full bakım ve mekanize hasat modeline göre. Dekar başına zeytin verimi 1. Yıl= 0 2. Yıl=0 3. Yıl=11842 kg 4. Yıl=11295 kg 5. Yıl=15436 kg 6. Yıl=4032 kg 7. Yıl=8582 kg 8. Yıl=13324 kg 9. Yıl=9619 kg 10.Yıl=10260 kg Ortamala (3-10 yıllar arası)= 10549 kg Çalışmanın tamamına aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz. Çalışma İspanyolca ama rakamları görebilirsiniz. http://www.olint.com/sites/default/f...lint10_esp.pdf Yukarıdaki çalışma için ağaçların ömrünün 10-15 yıl olduğunu ve ideal bakım ile elde edilmiş veriler olduğunu gözönünde bulundurmak gerekir. |
İnceleyeceğim
|
Alıntı:
|
Merhabalar
Bu zeytini nereden temin edebilirim. İstanbulda küçük bir yer alacağım aksilik olmazsa ve 2 fidan zeytin dikmek istiyorum. En yakın nerede bulurum? saygılar |
merbaha arkadaşlar denizli beyağaç ilçesinin 5 km uzağında 1000 metre rakımda bir dağ yayla köyünde zeytin diktim çok olmasada deneme amaçlı akdeniz ile karasal iklim geçiş özelliği var zeytin için sınır bölge diye denildi çeşitli izmir yağlık gemlik edremit karmasık zeytin diktim 9 adadette arbequin bodur zeytin aldım tabi kandırılmadıysam eğer aldığım arbequindir umarım.. soğuğa yerli çeşitlerden birazdaha fazla dayanıklı ve 2 yasında meyve vermeye başladığını öğrendim ve bu niyetle aldım. bundan 8 sene önce dikilen gemlik ve bir kaç tanede adını bilmediğim zeytin 20 kadar var zeytin var boyları çok uzamadı 2 metre civarında kaldı ve meyve vermiyor çiçek açıp çiçeğini meveye dönüştürmeden döküyor buna bir çare bulabilirmiyiz sorunun ne olduğunu anlayamadım geçen yaz bu 8 yıllık olanlarda 5 geçmeyen meyve gördüm hepside yoktu bazılarnda 1 2 tane vardı bazılarında hiç yoktu problemin ne olduğunu bilen arkaşdaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
|
bende bu fidanlardan istiyorum internette satilanlar gercek mi acaba
|
Alıntı:
deneme yapmak için 2 adet aldım. minnacık bişeylerdi. serin havaya rağmen hızlı gelişiyorlar. umarım kandırılmamışıktır. : ) |
Alıntı:
|
1000 metre rakım demişsiniz. Soğuk sebebiyle meyve vermiyor olabilir.
|
Gerçi başlık Arbekin ama bilgi olması açısından ; Gemlik'lerden bu yıl biz, 3,8 kg ve 4 kg dan 1 kg yağ alabildik. Bir önceki yıl başka bir yağ fabrikasında 13 kg da 1 kg yağ elde etmiştik,aynı yerde komşular 5kg da 1 **** 7 kg da 1 yağ elde etmişlerdi ...İnsanın bayağı bir zoruna gidiyor,istismar edildim diye...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Karaisalı Salbaş taraflarında diktik. Çok başarılı olamadık bu konuda. Nerede ne hata yapıyoruz, eksiğimiz ne bulmaya çalışıyoruz. Arbequina zeytin diktik fakat profesyonel değil amatörce yaklaştık ve bu civarda söylendiği kadar verim olmadı. Fakat tekrar söylüyorum çok planlı bir bakım yapamadık. Ve işin komik tarafı bilen bilmeyen herkes karıştı, yorum yaptı:mad:. Sık dikim için karışmayan kalmadı, en son eşim bu zeytinler hava almıyor, güneş görmüyor bunları seyrekleştirelim bu şekilde olmaz demeye başladı.:o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çanakkale ye en yakın yerde bu zeytin türünden yetiştiren varsa görmek isterim. 0542 761 3 761 ulaşabilirsiniz.
|
|
2 Eklenti(ler)
buda benim fidanlar
|
4 Eklenti(ler)
Yeni kurduğumuz bahçemizde fidanlarımızı toprakla buluşturduk linkteki videodan detaylı bilgi edinebilirsiniz
https://youtu.be/V2c1hbCuSPw |
Alıntı:
|
Bahçeme Arbequina mı Koroneiki mi ekmeliyim?
Alıntı:
|
Merhaba,pek tabii ki siz bilirsiniz ama bahcenizi ottan arındırırken ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim..7-8 dönüm bir alan için bir süredir benzinli sırt tırpanı kullanıyorum,tavsiye ederim..Yaş ilerleyince ne olur bilemem ama şu an için spor oluyor diye dusunuyorum yaparken...
|
Alıntı:
|
Merhaba izmirden yazıyorum zeytin üzerine arbekino cinsi araştırma yaptım ve. Dikim yaptım.fidan temin edilir 5054143207
|
Bodur da olsa, zeytin dikiminde bir fidanın + marke olarak düzenlenecekse diğer fide'den 5 metre mutlaka uzak olmalıdır. En çok bu konuda yanlış görüyorum. Açgözlülük hiç verimdir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025