agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-12-2009, 00:14   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmtmam Mesajı Göster
sn halil önen
söylediğiniz siteye girdim.2 tür zeytin fidanından bahsetmiş.bodur ağaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz.kusura bakmayın anlamadığım için soruyorum.bu fidanları tarim il müdürlüğünce desteklenir mi acaba?
ayrıca 2 yılda ürün veriyormuş.4. yılda da çok iyi ürün veriyormuş.şimdiye kadar hiç kimse bu kadar kısa sürede ürün verir demedi.hatta tam tersini söylemişlerdir.iyi geceler..
Sn. mmtmam ve Sn. Sarı çizmeli,

tamam meyve ağacı dikme taraftarı değilsiniz.

O zaman zeytin dikin derim. Ve dikecekseniz gelin bir değişiklik yapın;

Bodur zeytin olan Arbequena İ_18 dikin. Ne kaybedersiniz...
Bu sayfada bodur zeytin ile bilgiler var, inceleyin derim.

Ben beta fidancılıktan 170 adet Arbequena İ_18 için Haziran ayında sipariş verdim ve % 30 unu peşin ödedim. Tanesine 6 tl. den. Sözleşme imzaladım ve Şubat' ın 25. inde teslim alacağım. Zaten 80 adet ayvalık ve 60 adet gemlik dikmiştim 2 yıl önce.

Denemekten ne kaybederim ki. Zeytinde dünya birinci İspanya bu zeytini kullanıyor ve Amerikada kalite birinciliği var.

Tamam yerli zeytincilik korunmalı ama bir bakar mısınız şu sonuçlara. Bir karşılaştır mısınız?

Yerli zeytin dikiyorsun sanki çocukların için, onlara miras kalsın diye, gibi. 6. 7 yıl sonra verim alıyorsun ve bir yıl yok bir yıl var. Dedem böyle yapmış, babam böyle sürdürmüş ben neyin takipcisiyim ki.? Süreduran düşüncenin takipcisi mi olmalıyım.? Yeniliklere kapalı bir tarım olabilir mi?

Devlet bu zeytin için Aydın bölgesi için teşvik veriyormuş. Bölge bölge teşvik veriyor bazı bölgelere vermiyor. İl ya da İlçe Tarımdan öğrenebilirsiniz.

Beta Fidancılığın elinde İspanya'dan getirip çoğaltığı fidanlar çok önceden bitmiş. İtalya' dan getirtip Mayıs ayında teslim etmeyi düşünüyorlarmış yeni siparişler için. Tüpte olduğu için her mevsim dikilebilir.

Bana kalırsa 10 dönümü boşa harcamayın. Siz başkasından görüp iç çekeceğinize, başkaları sizde görsün. Örnek alınacak birileri bu işe başladı bile.

İnsanlar zeytinlerini kazıp bu zeytinleri mi dikecekler.? Anadolu' da çeşitliliğin artması başka bir şey değildir.

Ben iyice araştırdım uzmanlarından her türlü bilgi aldım ve karar verdim. Aynı yolu sizde izleyebilirsiniz.

Kolay gelsin

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025