![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
|
Konu benim için çok önemli. Hele sağlık söz konusu ise. Çocukluk döneminde tereyağı ile beslenirken vita, sanayağı gb.neidiği belli olmayan yağlar gençlik zamanımızın popüler yiyecekler oluvermişti. Ne yazık ki, ülke insanının ekonomik sıkıntılar içinde alım gücünün düşük olması yan sanayi dediğimiz mamulleri ucuza almaya zorluyor. Lt 5-6 tl satılan zeytinyağı, lt 50-60 TL'ye satılan zeytinyağı var. İkisi arasında büyük bir uçurum var. Her ikiside zeytinyağı diye satılıyor... Bahsettiğim sadece Türkiye'de değil, 20 yakın ülke gezdim oralarda da aynı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Yağ oranındaki değişim
Kasım ayı yağ oranı % 32 idi. Yani 100 kg zeytin 32 kg yağ çıktı. Aralık ayı toplanan zeytinler %28 verdi. Ocak ayı oranı %23. Niçin böyle oldu? Kasım kurak geçti. Hurmanın bollaştığı durum var. Aralık biraz yağış aldık. Ayın İkinci yarısı gün dönümü sonrası yağ meyveden köke dönermiş. Ocak bol yağış. Meyve su ile iyice şişti. Kilo bastı ve meyve yağının köke dönüşü arttı. Doğru yanlış tecrübeler var mıdır bilmem? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|