![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 47
|
Bizim bölgede bir önyargı var, şöyle ki; Gemlik zeytinin yağı çok dayanmaz, bozulur,bir yıl saklanmaz, asidi yükselir diye. Bunu merak ettiğimden geçen yılın hasadından hiç açılmamış bir tenekeyi açtım ve analiz sonucu asiditenin hiç yükselmediğini, ilk günkü analizin aynısı 0,4 olduğunu gördük. Maalesef çok bilgi kirliliği var. Tamam aroma farklı olabilir ancak yağı kalitesiz veya dayanaksız demek yanlış. Sizlerin de kulağına bu söylenti gelmiş ve merak etmiş olabilirsiniz. Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 8
|
merhaba, evet Leobiz gayet güzel açıklamış. Zeytinceviz arkadasın gibi benimde benzer sorunum var. Öneri bence mantıklı Arbequina cins Zeytin ekimi.Fakat ilk 1-2 sene sulama gerekiyormuş. Bu cinsi arkadaş bir araştırsın bence. Ben Çiğli A.O.S.B. çalışıyorum tarla Foçada bir şekilde 50-60 km yol gitmem gerek sulama için. Hasat konusu nispeten Arbequina için daha kolay,internette İspanya Katalonya bölgesinde zeytinciler bellerine kemerle tutturulmuş plastik hazne bağlıyorlar arkadaşlarınla piknik yapıp kakara kikiri topluyorlar. 100-200 ağaç için tabi bu sistem.Büyük araziler için 1,35x5 m dikiliyor ve makineli hasat yapıyorlar,izleyenleriniz vardır muhakkak. Yaşım 20 olsa yapacağım tek iş bu olurdu:-) Zeytinceviz arkadaş şartları biraz zorla Leobiz arkadaşın dediği gibi bunun zevki bir başka,alınan manevi haz maddi olarak ölçülmez. Mutlu günler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Alıntı:
1. Kişinin beğenisi. (Birinin beğendiğini diğer kişi beğenmeyebiliyor) 2. Zeytinin çeşidi. (Meyve tadı farklı herbir çeşidin yağı aynı olamaz) 3. Nasıl toplandığı. (Meyve’ye olan darbe çürümeyi başlatıyor, meyve karışması) 4. Toplanmış meyvenin ne şekilde (sele, çuval, yığma) ve ne kadar süre bekletildiği. (Küflenme, bozulma) 5. Nasıl proses edildiği. (Taş baskı, Kontinü baskı, aşırı sıcağa,ve açık hava oksijenine maruz kaldı mı, yağı ayrıştıran santrifüj temizliği) 6. Nasıl depolandığı. Gün ışığı rengi açar, açık havaya maruz kalmış ise havanın oksijeni yağı eskitir/oksitlendirir, çevredeki yabancı kötü koku yağın doğal aromasını bozar, sıcak ortam olması) 7. Kaynağının bilinmesi, üretici çiftçi kimse bilinmesi. Ticari ambalaja giren firma güvenilir olmalı. 8. Asit. 9. Tağşiş. Kişi, kaliteyi belirleyen ve tanımlayan unsur. Damağında bıraktığı tadı ve aromasını beğenmesi lazım ki satın alsın. Bu sebeple siz de Gemlik yağını erken tüketirsiniz olur biter. Dert etmeyin. Düzenleyen Zeytinci : 28-12-2017 saat 14:26 Neden: Kelime düzeltildi |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|